Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 35 kişinin öldüğü bildirildi.

03.10.2015 21:35

Yemen'de Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 35 kişinin öldüğü bildirildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı güçler ile Husiler arasında ülkenin güneybatısında yer alan Taiz kentinin bazı bölgelerinde çatışmalar çıktı. Yönetim yanlısı 3 kişinin hayatını kaybettiği çatışmalarda, Husilerden 32 kişi ölü olarak ele geçirildi. Her iki taraftan yaklaşık 50 kişi yaralandı.

Husilerin yerleşim birimlerine saldırısı

Öte yandan Husilerin kentin çeşitli mahallelerine düzenlediği saldırılarda da 2 sivilin öldüğü, 23'ünün yaralandığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement