Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler), Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin saldırılarını durdurması durumunda savaşı sona erdireceklerini bildirdi.
Husilerin sözcüsü ve Cenevre'deki görüşmelere katılacak heyetin başkanı Muhammed Abdusselam, Sana'da düzenlediği basın toplantısında, Husilerin, ülkedeki krizin kökünden çözülmesinden yana olduğunu belirtti.
"Koalisyon güçlerinin hava saldırıları durur ve Halk Direniş Güçleri de (HDG) buna bağlı kalırsa Husiler Yemen'deki savaşı sona erdirecek" diyen Abdusselam, koalisyon güçlerinin, Husilere ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere yönelik saldırılarını durdurması yönündeki görüşlerini Cenevre'de dile getireceklerini kaydetti.
Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh, Cenevre-2 görüşmelerinin 15 Aralık'ta başlamasına karar vermişti.
Son Dakika › Güncel › Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.