Yeni Tüketici Yasası'nın Yansımaları - Son Dakika
Güncel

Yeni Tüketici Yasası'nın Yansımaları

Yeni Tüketici Yasası\'nın Yansımaları

Yarın yürürlüğe girecek olan yeni ‘Tüketici Yasası’ Afyonkarahisar’daki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kentteki ikinci el eşya satıcıları ise ikinci el eşyaya da garanti zorunluluğu getirilmesinden yakındı.

27.05.2014 14:54

Yarın yürürlüğe girecek olan yeni 'Tüketici Yasası' Afyonkarahisar'daki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kentteki ikinci el eşya satıcıları ise ikinci el eşyaya da garanti zorunluluğu getirilmesinden yakındı.

Tüketiciler açısından getirilen haklar arasında yer alan ve en önemlilerinden olan ikinci eşyaya garanti koşulu getirilmesi, kentteki ikinci el eşya satıcıları tarafından olumlu bulunmadı.

Fatih Gök, söz konusu maddenin yerine getirilemeyeceğini kaydederek hiçbir ikinci el eşya satıcısının sattığı ürüne uzun süre garanti veremeyeceğini belirtti. Bunun kendi piyasalarını olumsuz etkileyeceğini de belirten Gök, "Ben 6 yıldır ikinci el eşya işi yapıyorum. İkinci el eşyaya garanti zorunluluğun doğru olmadığını düşünüyorum. Biz 1 sene garantiyi veremeyiz. Bu bizim için zarar, zaten kazancımız çok az. Onun için de 1 sene gibi garantiyi vermememiz mümkün değil. Genelde durumu olmayan, yeni eşyaya gücü yetmeyen kişiler bizlere geliyor. Bir eşya alacağı yerde 3-4 parça eşyasını buradan temin edebiliyorlar. Tabii ki biz de garanti verebiliyoruz ama belli bir müddet garanti verebiliyoruz. Ondan sonrasına biz de bir şey yapamıyoruz. Umarım durum mahkemelik falan olmaz, yani o duruma kadar gelmez diye düşünüyorum. Biz ikinci el eşya da olsa muhakkak vatandaşa garanti veriyoruz. İkinci el de olsa sonuçta vatandaş para veriyor ama 1 sene çok uzun bir süre. Bu bizim için çok sıkıntı olur. Biz ürün aldığımız zaman garantisinin olup olmadığına bakamıyoruz. Örnek verecek olursak bir çamaşır makinesi almışız, 15 senelik bir makina. Biz buna garanti veremiyoruz. Aldığımız kişiye de, 'Bu 1 ay sonra bozulursa sana iade ederiz' diyemiyoruz. Onun için büyük bir sıkıntı" dedi.

Yeni Tüketici Yasası'nda yer alan, "Bankalar müşterilerine aidatsız bir adet kredi kartı hizmeti sunmak zorunludur" maddesi ise kentte yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Böyle bir yasanın gerekli olduğunu ve kredi kartı aidatlarının kendilerini çok sıktığını ifade eden vatandaşlar, yasadan dolayı hükümete teşekkür etti.

Bazı vatandaşlar ise yasanın bu haliyle tüketiciyi çok iyi koruduğunu ancak aidatsız kredi kartı konusunda bankalarının tutumunun önemli olduğunu belirtti. Yasanın uygulanması noktasında vatandaşlar bankalara güvenmediklerini, bununla ilgili yaptırım uygulanması gerektiğini ifade etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Tüketici Yasası'nın Yansımaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement