'Yıldırım'ın Hava Almaya İhtiyacı Vardı' - Son Dakika
Güncel

'Yıldırım'ın Hava Almaya İhtiyacı Vardı'

\'Yıldırım\'ın Hava Almaya İhtiyacı Vardı\'

Yıldırım Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesine Has Parti'den destek ve uyarı geldi.

09.04.2012 16:41

Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacıvat ve Şirinevler mahallelerindeki 39 bin konutu kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak, yerine 50 bin konut yapmayı planlayan Yıldırım Belediyesi'ne destek veren Has Parti, tarım arazilerinin durumunun belirlenmesini istedi.

Bölgeye giderek vatandaşlarla görüşen Has Parti İl Başkanı Ali Mollasalih, çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek ideal bir kentsel dönüşümün Bursa için büyük bir kazanım olacağını söyledi. Şehir planlamasının önemini vurgulayan Mollasalih, "Düzgün mimari huzurlu yaşam için bir önkoşuldur. Yıldırım'ın hava almaya ihtiyacı vardı" dedi.

Çınarönü'ndeki tarım arazilerini gezerek değerlendirmede bulunan Mollasalih, tarım için ayrılan bölgede yaklaşık 15 bin konut bulunduğunu ifade ederek yapılaşmanın sürdüğünü kaydetti. Bölgedeki kaçak yapılaşmanın son 5 yıla ait olduğunu iddia eden Mollasalih, yapılaşmanın önüne geçmek için geç kalındığını söyleyerek, yaklaşık 15 bin konutun artık yıkılamayacağını savundu.

Doğanbey projesinden ders alınması çağrısında bulunan Mollasalih, projenin; bölge halkı, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve akademik odaların katkısına sunulması gerektiğini ifade etti.

Mollasalih, sürecin uzman kadrolarla hassasiyetle sürdürülmesini dileyerek vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yıldırım'ın Hava Almaya İhtiyacı Vardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement