Yılın Son Haftası Öncesinde - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yılın Son Haftası Öncesinde

23.12.2016 08:29

ABD ekonomisi; 3. çeyreğin üçüncü okumasına göre yıllıklandırılmış bazda %3,5 büyüme kaydederek beklentilerin üzerinde bir performans gösterdi.

İlk çeyrekte %0,8, 2. çeyrekte %1,4 büyüme performansıyla ivme kaybetmiş olan ABD ekonomisinin 3. çeyrek büyüme görünümü, önceki çeyreklere kıyasla çok daha güçlü. Aynı zamanda ilk ve ikinci okumaya göre yukarı revizyonlar da son derece önemli. İlk okumada büyüme %2,9, ikinci okumada %3,2 olarak açıklanmıştı. Böylece her revizyonda büyüme performansı 0,3'er puan yükselmiş oldu.

Kasım ayında dayanıklı mal siparişleri, önceki aya göre %4,6 azaldı; zaten %4,8 azalması bekleniyordu. Ulaşım harici olan mal siparişlerinde ise %0,2 büyüme beklenirken %0,5 büyüme gerçekleştiğini görüyoruz. Her iki veride de önceki dönemin yukarı revize edildiğini gözlemliyoruz. Ekim ayı dayanıklı mal siparişi artışı %4,6'dan %4,8'e; çekirdek dayanıklı mal siparişi artışı ise %0,8'den %0,9'a revize edilmiş. Verinin en yalın hali; savunma ve hava araçları hariç siparişlerde de %0,2'lik artış var; ancak Ekim ayındaki %0,1'lik daralma %0,3'e doğru olumsuz yönde bir revizyon geçirmiş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın Son Haftası Öncesinde - Son Dakika


Advertisement