Yoldan Geçen Vatandaşın Üzerine Duvar Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Yoldan Geçen Vatandaşın Üzerine Duvar Yıkıldı

Yoldan Geçen Vatandaşın Üzerine Duvar Yıkıldı

Çorum’da daha önce kamyon çarpan metruk binanın duvarı aşırı bugün aşırı yağış nedeniyle yıkıldı.

10.03.2014 12:19

Çorum'da daha önce kamyon çarpan metruk binanın duvarı aşırı bugün aşırı yağış nedeniyle yıkıldı. Facianın eşiğinden dönülen olayda yıkılan duvarın altında kalan emekli bir kişi yaralandı.

Olay, Üçtutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Emirahmet Sokak'ta yürüyen İsmail Akyüz (59) adlı vatandaşın üzerine metruk binanın duvarı yıkıldı. Akyüz'ün yıkılan duvarın altında kaldığını gören vatandaşlar, 112 ve polis ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne ekipler sevk edildi. Moloz yığının altında kalan Akyüz'ü çevrede bulunan vatandaşlar kurtardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Akyüz, daha sonra ambulansla Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, metruk binanın bulunduğu bölgedeki yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Olayı gören Tuncay Patır, "Buradan ben geçtim. Arkamdan bir kişi geliyordu. Bir gürültü duydum. Arkamı döndüğümde adam enkazın altında kalmış. Birkaç saniye farkla da ben kurtuldum. Verilmiş sadakamız varmış. Ben geçiyordum, arkamdan adam geliyordu. Enkazın altında kalıyormuş. Zaten birkaç hafta önce kamyon kasası takılmıştı buraya. Oradan da darbe aldı. Bugün de yağmurun da etkisiyle uçtu. Tarihi esermiş bunun neresi tarihi eser. Yıkılması lazım" dedi.

Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş ise mahallede bu tür 5 metruk binanın bulunduğunu belirterek, hepsi için ayrı ayrı dilekçe verdiklerini söyledi.

Konuyla ilgili belediye ile görüştüklerini dile getiren Bölükbaş, "Belediyeye gidiyoruz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne gönderiyor. Biz de iki arada bir derede kaldık. Daha önce buraya kamyon çarptı. Kazanın ardından belediyeye haber verdik. Onlar da önlem amaçlı taşları koydular buraya. ya bu sokağı kapatmak lazım, yada burayı yıkmak lazım. Yağmur yağdı, çatıya ağırlık verdi. Oda duvarları patlattı. 2 kişilermiş birisi kurtulmuş, diğeri yaralı. İnşallah durumu iyi olur" dedi.

Öte yandan, bugün duvarı yıkılan metruk binanın duvarına geçtiğimiz hafta bir kamyon çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle evin duvarından bazı parçalar aşağı düşerken bölgede tedbir amaçlı güvenlik önlemi alınmıştı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yoldan Geçen Vatandaşın Üzerine Duvar Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement