Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nden Defile - Son Dakika
Güncel

Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nden Defile

Yozgat Halk Eğitim Merkezi\'nden Defile

Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Tarafından 2009- 2010 Eğitim Döneminde Açılan Kurslara Katılan Kursiyerler Tarafından Yapılan El İşleri, Çeyiz Ürünleri ve El Sanatları, Açılan Sergi ile Tanıtıldı. Sergiye, Bu Yıl Giyim Bölümü Tarafından Düzenlenen Defile Damgasını Vurdu.

09.06.2010 21:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından 2009- 2010 eğitim döneminde açılan kurslara katılan kursiyerler tarafından yapılan el işleri, çeyiz ürünleri ve el sanatları, açılan sergi ile tanıtıldı. Sergiye, bu yıl giyim bölümü tarafından düzenlenen defile damgasını vurdu.

Yozgat Celal Atik Spor Salonunda düzenlenen tanıtım sergisinin açılışını Yozgat Valisi Necati Şentürk yaptı. Açılış sonrasında Vali Şentürk, Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve Milli Eğitim Müdürü Şebahattin Gamsız ile birlikte sergiyi gezerek ürünleri inceledi. Halk Eğitim Merkezinin geleneksel olarak düzenlediği yıl sonu sergisine bu yıl giyim bölümü tarafından düzenlenen defile damgasını vurdu. El işi, biçki dikiş, el sanatları,giyim ve tel kırma kurslarına katılan kursiyerler tarafından üretilen elbiseler, kursiyerlerin mankenlik yaptığı defile ile tanıtıldı.

Kursiyerler tarafından dikilen abiye kıyafetler, gece elbiseleri, çocuk giysileri, gelinlik ve bindallı adı verilen kıyafetler podyuma çıkarak mankenlik yapan kursiyerler ve kursiyerlerin çocukları tarafından sunuldu. Amatör mankenler bol bol alkış alırken, tavırlarıyla profesyonel mankenleri aratmadı.

Defile sonrası en iyi bindallı yarışması düzenlendi. El işlemeleriyle dokunarak dikilen Anadolu kültürünün bir parçası olarak tanımlanan kıyafet mankenler tarafından tanıtıldı. Jüri tarafından seçilen ilk üç kıyafeti diken kursiyerler ödüllendirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat Halk Eğitim Merkezi'nden Defile - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement