Yozgat'ta 2 Bin Dönüm Ekili Alan Yandı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta 2 Bin Dönüm Ekili Alan Yandı

Yozgat\'ta 2 Bin Dönüm Ekili Alan Yandı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Akoluk köyünde çıkan yangında 2 bin dönüm hububat ekili alan ve bir itfaiye aracı kül oldu.

08.07.2013 19:40

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Akoluk köyünde çıkan yangında 2 bin dönüm hububat ekili alan ve bir itfaiye aracı kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında Sorgun'a bağlı Akoluk köyü Üçtepeler mevkiinde bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle yangın ekili alanlara sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın gören vatandaşlar itfaiyeye haber verirken, köylülerde traktörlerle yangını söndürmeye çalıştı. Rüzgarla nedeniyle büyüyen alevlere müdahale eden itfaiye aracı yangının ortasında kaldı.

Yanan araç diğer itfaiye araçlarından sıkılan suyla söndürüldü. Bir iş makinesi ise yanmaktan son anda kurtarıldı. Yangın 1,5 saatte söndürülürken, 2 bin dönüm ekili alanın yandığı belirtildi.

Yanan arazide incelemelerde bulunan Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, yangının çıkış sebebinin belirlenemediğini ve araştırmaların devam ettiğini söyledi. Köylüler ise, "Yangın Üçtepeler mevkiinden başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın hızla devam etti. Yapılan söndürme çalışmalarına rağmen büyük bir alan tamamen yandı. Bir yılımızın emeği 10 dakikada kül oldu gitti. Şimdi borçlarımızı nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta 2 Bin Dönüm Ekili Alan Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement