YTÜ'de 2. Öğrenci Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

YTÜ'de 2. Öğrenci Sergisi Açıldı

YTÜ\'de 2. Öğrenci Sergisi Açıldı

Yıldız Teknik Üniversitesi Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu 2. Öğrenci Sergisi ziyarete açıldı.

20.11.2013 20:20  Güncelleme: 20:27

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu "2. Öğrenci Sergisi" ziyarete açıldı.

YTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Yüksel Sabancı Sanat Merkezi'ndeki serginin açılışı, YTÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Salim Yüce ve Prof. Dr. Turgut Kocatürk, Milli Saraylar ve Tarihi Yapılar Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cengiz Can, Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Yıldız SEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Karataş, TBMM Milli Saraylar restorasyon atölyelerinde görevli arkeolog, restoratör, konservatör ve ustalar ile akademisyenler, üniversite öğrencileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin ahşap, taş, kalemişi, tekstil, geleneksel desen teknikleri, konservasyon gibi uygulamalı dersler kapsamında yaptıkları çalışmalar ile belgeleme, koruma ve onarım projelerinden oluşan sergide 152 eser yer aldı.

Öğrencilerin, meslek yüksekokulu atölyeleri ile TBMM Milli Saraylar restorasyon atölyelerinde gerçekleştirdikleri; geleneksel yapıların iç mekanını zenginleştiren kalemişi ve altın varak süslemeler, taş ve ahşap yontma teknikleri ve dekupaj ile gerçekleştirilen uygulamalar, duvar resimleri, çini ve seramik tamamlama, örgü ve farklı düğüm tekniklerinden oluşan dokuma uygulamaları ile koruma ve onarım projelerine kadar geniş bir yelpazedeki çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YTÜ'de 2. Öğrenci Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement