Yunanistan'da Kabine Değişikliği - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Kabine Değişikliği

Yunanistan\'da Kabine Değişikliği

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı.

10.06.2014 16:38

Yunanistan'da, Başbakan Andonis Samaras başkanlığındaki ND-PASOK koalisyon hükümetinin yeni kabine üyeleri Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde yemin ederek göreve başladı.

Cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenen yemin törenine Başbakan Samaras'ın yanı sıra kabinede yer alan yeni bakan ve bakan yardımcıları katıldı.

Yemin töreninin ardından Samaras ve yeni bakanlar, yeni kabinenin ilk bakanlar kuruluna katılmak üzere, yaya olarak Parlamentoya gitti.

Başbakan Samaras'ın, hükümet ortağı PASOK Genel Başkanı Evangelos Venizelos ile belirlediği yeni kabine 13'ü PASOK milletvekili olmak üzere 46 kişiden oluşuyor.

Kabinede, aralarında yeni Maliye Bakanı, Pire Üniversitesi Öğretim Üyesi Ekonomi Profesörü Gkikas Harduvelis'in de bulunduğu 17 yeni isim yer alıyor.

Kabineye giren yeni isimler arasında, 1996'da Kardak kayalıklarına Yunan bayrağını diken gazeteci olarak bilinen Argiris Dinopulos da İçişleri Bakanı olarak yer alıyor. Emekli bir subayın oğlu olan Dinopulos, çeşitli Yunan basın-yayın organlarında savaş muhabirliği yaptı. Bir dönem Vrilisia Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Dinopulos, 2007, 2009 ve 2012 seçimlerinde PASOK'tan milletvekili seçildi.

Muhalefet tepkili

Bu arada, Başbakan Samaras'ın, 25 Mayıs'ta yapılan AP seçimlerinin hemen ardından kabine değişikliğine gitmesi muhalefet partilerinin eleştirilerine neden oldu.

Ana muhalefet SYRİZA'dan yapılan açıklamada, hükümetin 25 Mayıs seçimlerinin mesajını doğru algılamadığı belirtilerek Başbakan Samaras'ın, ortaya çıkan yeni siyasi tabloyu kabine değişikliğiyle geçiştirmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Bağımsız Yunanlılar partisi Anel, kabinedeki değişiklikle Yunan halkını sefalete sürükleyen sert tedbirleri onaylayan kişilerin yeniden hükümette yer aldığı belirttiği açıklamasında, "Her bakanlıkta kreditörlerin bir denetçisi bulunduğu sürece kimin bakan olduğunun ne anlamı var" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Komünist Partisi KKE, yeni kabinenin hedefinin yeni ve eski tedbirleri uygulamak olduğuna işaret ederken, AP seçimlerinden önce kurulan Potami (Nehir) partisi de hükümetin, bilinen ve daha önce başarısız olmuş kişilerden oluşturulduğunu ileri sürerek, bu durumun eski particilik anlayışının içinde bulunduğu çıkmazı ortaya koyduğunu savundu. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Kabine Değişikliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement