Yunanistan'da Yerel Seçimler - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Yerel Seçimler

Atina'da Kaminis önde gidiyor.

19.05.2014 02:49

Yunanistan'da yapılan belediye ve eyalet seçimlerinde, başkent Atina'da yarışı yüzde 21,29 ile PASOK ve Demokratik Sol Partisi'nin (DHMAR) adayı Yorgo Kaminis önde götürüyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelinde oyların yüzde 21,67'sinin sayıldığı ve Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) adayı Gabriel Sakellaridis'in yüzde 19,94, Yeni Demokrasi  Partisi (YDP) adayı Aris Spilyotopulos 17,15, Altın Şafak Partisi (Hrisi Avgi) adayı İlias Kasidiaris'in ise 15,92 oranında oy aldığının belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, oyların yüzde 21,77'sinin sayıldığı Selanik'te PASOK ve DHMAR partilerinin desteklediği Yannis Butaris'in yüzde 36,02, YDP'nin adayı Kalafatis Stavros'un ise 26,23 oy aldığı belirtildi.

Oyların yüzde 19,46'sının sayıldığı Atina ve Pire'yi de içeren Attiki bölgesinde SYRİZA adayı Rena Duru'nun 23,57, PASOK ve DHMAR adayı Yannis Sguros'un 22,25, YDP adayı Yorgo Kumuçakos'un ise 14,33 oranında oy aldığı açıklandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Yerel Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement