"Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı Milli Bir Yükümlülük" - Son Dakika
Güncel

"Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı Milli Bir Yükümlülük"

"Yunanistan\'ın AB Dönem Başkanlığı Milli Bir Yükümlülük"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, AB Dönem Başkanlığının ülkesinin milli bir yükümlülüğü olduğunu söyledi.

07.01.2014 22:30  Güncelleme: 23:51

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, AB Dönem Başkanlığının ülkesinin milli bir yükümlülüğü olduğunu ve bu yükümlülüğü büyük bir kararlılıkla yerine getireceklerini söyledi.

Venizelos, yarın Atina'da AB Dönem Başkanlık töreninin yapılacağı Zapyon Sarayı'nı ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın daha önce önemli kararların alındığı 4 başkanlık görevini üstlendiğini, 6 aylık dönem başkanlığının ise gerek Avrupa gerek ülkesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Venizelos, bu dönemin aynı zamanda Avrupa Parlamentosu seçimlerinin yanı sıra Yunanistan'ın da memorandum ve krizden çıkacağı döneme rastgeldiğinin de altını çizdi.

Tarihi Zapyon Sarayı'nın 5. AB Dönem Başkanlığının merkezi olacağını belirten Venizelos, yarınki resmi tören için teknik açıdan hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Bu arada, Attiki bölgesi Polis Müdürlüğü kararıyla yarın 06.00-24.00 saatlerinde kent merkezi  ve tüm Attiki'de her türlü toplantı ve gösterinin yasaklandığı bildirildi.

Zapyon ve Megaron Musikis saraylarında yapılacak AB Dönem Başkanlığına ilişkin resmi törenlere Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Antonis Samaras, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Komisyonu Başkanı Manuel Barosso ile  ile üst düzey AB'li ve Yunan yetkili katılacak. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı Milli Bir Yükümlülük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement