Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı

Yunanistan\'ın AB Dönem Başkanlığı

Başbakan Samaras: "Biz Yunanlılar inatçıyız ve başaracağız"

08.01.2014 23:30

Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı'nı devralması görkemli bir törenle kutlandı.

Başkent Atina'da bulunan Megaron Musikis Sarayı'nda düzenlenen törenin açılışında konuşan Başbakan Antonis Samaras, "Biz Yunanlılar inatçıyız ve başaracağız" dedi. Yunanistan'ın gerek kendi hatalarını gerekse AB'nin eksikliklerini ciddi bir şekilde ödediğini belirten Samaras, birçok kişinin Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nde kalamayacağını iddia ettiğini ancak en sonunda bunun aksinin başarıldığını söyledi.

AB bütünleşmesine de değinen Samaras, "İlke ve değerlere sahip olan AB'de her halk kendi kimliğini kaybetmeden diğer halklarla birlikte çok şey başarabilir" ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi Başkanı Herman Von Rompuy da ekonomi ve sosyal kalkınmanın fedakarlık gerektiren güç bir yol olduğunu belirterek,Yunanistan'ın harcadığı çabaların ürün verdiğini söyledi. Reformların işsizliğe karşı bir araç teşkil ettiğini belirten Rompuy, 2014 yılında AB içinde de daha iyi neticeler vermesi gerektiğini kaydetti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da komisyonun Yunan halkının yanında durduğunu ve Yunan halkının başarısının Avrupa'nın başarısı olduğunu ifade etti. İşsizliğin halen kabul edilemez düzeyde bulunduğunu anlatan Barroso, Yunanistan'da ekonomi alanında önemli ilerlemelerin kaydedildiğini sözlerine ekledi.

Megaron Musikis Sarayı'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Fener Rum Patriği Bartolomeos, üst düzey Avrupalı ve Yunanlı yetkili katıldı. Öte yandan başta anamuhalefet Radikal Sol koalisyon lideri Aleksis Çipras olmak üzere tüm muhalefet parti liderleri, hükümetin izlediği ekonomi politikasını kınama amacıyla törene katılmadı. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'ın AB Dönem Başkanlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement