Yunanistan'ın Bağımsızlık Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yunanistan'ın Bağımsızlık Günü

24.03.2014 17:38

Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde öğrenci geçidi yapıldı.

Yunanistan'da 25 Mart Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen öğrenci geçidi, başkent Atina'da ve diğer kentlerde yoğun güvenlik önlemleri altında kutlandı.

Atina'da, Parlamento ve Meçhul Asker Anıtı'nın da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda düzenlenen geçidinin ardından Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoglu yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın eskiden olduğu gibi şimdi de mücadele verdiğini söyledi.

Kedikoglu, mesajında Yunanistan'ın şimdi "kreditörlerden" bağımsızlığını ilan etmek için mücadele verdiğini kaydetti.

Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis de Yunanistan'ın yeni bir sayfa açmaya çok yakın olduğunu belirterek, ülkede yapılması gereken değişiklikler ve reformlar konusunda herkesin ülkenin çıkarlarını gözeterek birlik olmanın önemini vurguladı.

Sindagma Meydanı ve çevresindeki tüm yollar sabah erken saatlerinden itibaren trafiğe kapandığı  ve polis güçleri tarafından  barikatlar kurularak  kontrol altına alındığı görüldü.

Yunanistan'da yarın başkent Atina ve diğer kentlerde askeri geçit düzenlenecek. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'ın Bağımsızlık Günü - Son Dakika


Advertisement