Zarifoğlu Kartepe’de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Zarifoğlu Kartepe’de Anıldı

Zarifoğlu Kartepe’de Anıldı

Çağdaş Türk şiirinin öncülerinden Cahit Zarifoğlu, ölümünün 24. Yılında Kartepe'de anıldı.

13.06.2011 08:52

Zarifoğlu ailesinin de hazır bulunduğu Kartepe'deki anma programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi işbirliğinde Acısu Sosyal Bilimler Lisesi desteği ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kartepe'deki kültür sanat etkinliklerine Recep Garip'in oturum başkanlığında Nurettin Durman ve Şeref Akbaba'nın panelist olarak katıldığı Cahir Zarifoğlu anma programı ve şiir dinletisi ile devam edildi. Şiir dostları ve Zarifoğlu'nun eşi Berat ile kızı Ayşe Hanımında katıldığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki program Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Oğuzhan Kardaşlar, Yunus Kınık, Hanifi Can Türkoğlu, Furkan Ali Kandaz, Azmi Can Aslan, Şahin Kadir Özder, Mürsel Gündoğdu'nun şiir dinletisi ile start aldı.

Cahit Zarifoğlu'nun Çağdaş Türk şiirine kazandırdıkları ile her zaman anılacağının vurgulandığı panele Recep Garip başkanlık ederken şairler Nurettin Durman ve Şeref Akbaba'da panelist olarak katıldılar. Şiirlerinin gün geçtikçe değer bulduğunun ifade edildiği panelde şairin gençlerin yazdığı eserleri önemsediği hatırlatılarak gençlerin şiir yazmaya daha çok ilgi duymaları istendi. Program katılımcılara ve şiir okuyan öğrencilere plaket verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zarifoğlu Kartepe’de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement