Antalya İşçilerden Belediye Önüne Çadır - Son Dakika
Güncel

Antalya İşçilerden Belediye Önüne Çadır

Antalya İşçilerden Belediye Önüne Çadır

Antalya Büyükşehir Belediyesi işçileri, çalışma alanlarının değiştirilerek uzak ilçelere sürgün edilmelerini protesto amacıyla belediye binası önüne çadırlar kurdu.

02.10.2014 11:35

Antalya Büyükşehir Belediyesi işçileri, çalışma alanlarının değiştirilerek uzak ilçelere sürgün edilmelerini protesto amacıyla belediye binası önüne çadırlar kurdu.

Geceyi çadırda geçiren işçiler sabah erken saatte hareket eden servislerle ilçelere gitti.

30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından kent merkezinden uzak ilçelerde görevlendirilen yaklaşık 300 işçi için Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde çadırlar kuruldu. Saat 22.00 sıralarında belediye binası önünde toplanan grup, her gün işe gitmek için saatlerce yol kat ettiklerini belirterek, eski görev yerlerine dönmek istediklerini söyledi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını belirterek, "Sayın Türel perşembe günü belediye personeliyle bayramlaşacakmış. Ancak sürgün edilen 300 emekçi ile bayramlaşamayacak. Çünkü, bu arkadaşlarımız o gün sürgün yerlerinde olacaklar. Bayram havasını yarım ve sürgün gölgesinin altında geçirecekler" şeklinde konuştu. Başkan Menderes Türel'in yaptığı gezileri eleştiren Karakurt, "Çin'e demokrasi dersi vermeye gittiniz de, birgün olsun o büyükşehir sınırlarına dahil edilen sürgün yerlerini ziyaret ederek oradaki emekçilerin halini hatırını sormaya gitmediniz. Size bir önerimiz var bu bayram da ziyaret için huzur evine değil de bir sürgün evini ziyaret ediniz. Gönül alacağınız ilk yer bu evlerdir" diye konuştu. Gece yarısı serinleyen havada, battaniye ve çayla ısınmaya çalışan işçiler geceyi çadırlarda geçirdi.

İşçiler sabah erken saatlerde görevlendirildikleri ilçelere hareket eden servislerle yola çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya İşçilerden Belediye Önüne Çadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement