Çomü Rektörü Acer'den 'Bildiri' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çomü Rektörü Acer'den 'Bildiri' Açıklaması

Çomü Rektörü Acer\'den \'Bildiri\' Açıklaması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 89 üniversiteden 1128 akademisyenin ’Barış için akademisyenler inisiyatifi’ adı altında yaptıkları bildiriye tepki gösterdi.

13.01.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, 89 üniversiteden 1128 akademisyenin 'Barış için akademisyenler inisiyatifi' adı altında yaptıkları bildiriye tepki gösterdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin internet sitesinden Prof. Dr. Yücel Acer imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Düşünce özgürlüğü, iftira, hakaret suçu ve yasadışı şiddeti teşvik etmeyi içermez. Düşünce özgürlüğü adı altında yasadışı şiddet uygulayan, terörü ve terör örgütünü teşvik edici bir şekilde devletin meşru savunma faaliyetlerini eleştiren bildiriyi reddediyoruz. Bu bildirinin 'akademisyenler' başlığı altında yapılmış olması bizleri ziyadesiyle rencide etmiştir. Bu tür tutum ve açıklamaları reddettiğimizi saygıdeğer kamuoyunun bilgisine arz ederiz." - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çomü Rektörü Acer'den 'Bildiri' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Yerel Seçimler İçin Yarın Yasaklar Uygulanacak
    11:07 Türkiye'de Yerel Seçimler İçin Yarın Yasaklar Uygulanacak

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için yarın sandık başına gidecek. Seçimler nedeniyle yarın bazı yasaklar uygulanacak. Oy verme süresince alkollü içki satışı ve tüketimi yasak olacak, umumi eğlence yerleri kapalı olacak ve silah taşıma yasağı uygulanacak. Radyo ve yayın organlarında seçimle ilgili haberler saat 18.00'e kadar yapılamayacak. Seçim propagandası da bugün saat 18.00'de sona erecek.

  • Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı
    11:07 Altın, Borsa ve Dolar Yatırımcısına Kazandırdı

    Bu hafta yatırım araçlarından altın, borsa ve dolar yatırımcısına kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 0,34 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Altın ve dolar da yükseliş gösterdi. Altının gram fiyatı yüzde 3,84 artışla 2.327 liraya çıkarken, doların satış fiyatı yüzde 1,17 artarak 32,3860 lira oldu.

  • Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor
    11:07 Kredi Kartı Borçlarındaki Artış Yoksulları Zora Sokuyor

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, takibe düşen kredi kartı borçlarındaki hızlı artışa dikkat çekti. Ateş, sadece mart ayında 1,5 milyar liralık kredi kartı borcunun ödenemediği için takibe düştüğünü belirtti. Yılbaşından beri takibe düşen kredi kartı borcu 5,8 milyar lirayı aştı. Ateş, seçim sonrasında yasal takip sürecinin artacağını ve batık kredi borçlarının daha da artacağını ifade etti. Ayrıca tüketici kredilerindeki batık oranının da hızla arttığına dikkat çekti.

  • Ahmet Aras, Kavaklıdere Menteşe Mahallesi'nde miting düzenledi
    11:06 Ahmet Aras, Kavaklıdere Menteşe Mahallesi'nde miting düzenledi

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, Kavaklıdere Menteşe Mahallesi'nde seçim çalışmaları kapsamında miting düzenledi. Aras, mahalle sakinlerine Kavaklıdere'nin sorunlarının çözüleceğini söyledi ve alt yapı projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Tepebaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama' kurslarında 845 kişi sertifika aldı
    11:05 Tepebaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama' kurslarında 845 kişi sertifika aldı

    Tepebaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Meyve Ağaçlarında Budama ve Aşılama' kurslarında toplamda 845 kişi sertifika almaya hak kazandı. Baharın gelişiyle açılan kurslar, Tepebaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Nafiye Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirildi. Kurslarda teorik ve uygulamalı eğitim verildi ve şimdiye kadar 845 kişi sertifika almaya hak kazandı.

  • Eskişehirli Masalcılar Topluluğu, Yetişkinlere Masallarla Buluşuyor
    11:05 Eskişehirli Masalcılar Topluluğu, Yetişkinlere Masallarla Buluşuyor

    Eskişehir'de kurulan Masalcılar Topluluğu, haftada bir kez İl Halk Kütüphanesinde performans sergileyerek yetişkin izleyicilere masallarla buluşma imkanı sunuyor. Topluluk, yerli ve yabancı masalları ritim ve ışık düzeni kullanarak sahneye uyarlayarak aslına uygun bir şekilde sunuyor. Masalların yetişkinler için de önemli dersler barındırdığına inanan topluluk, izleyicilerin katkısına açık bir şekilde performanslarını sergiliyor ve masala ilgi duyan izleyicileri de ekibe dahil ederek kendilerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Masalcılar Topluluğu, masalların insanların hayatlarına dokunmasını sağlamayı ve yetişkinlere sanatsal bir zevk kazandırmayı amaçlıyor.

  • Sarıkamış'ta Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Devam Ediyor
    11:04 Sarıkamış'ta Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Devam Ediyor

    Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, gece hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesiyle birlikte binaların çatıları ve ağaçlarda buz sarkıtları oluştu. Caddelerde biriken kar kütleleri greyderle toparlanırken, İlçe Özel İdare ekipleri de kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdü. TCDD ekipleri ise Aşıt Tüneli'ndeki buzları temizleyerek tünel dışına taşıyor.

  • Van'ın Erciş ilçesinde Kırgız Türkleri toplu iftar geleneğini sürdürüyor
    11:04 Van'ın Erciş ilçesinde Kırgız Türkleri toplu iftar geleneğini sürdürüyor

    Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız Türkleri, evlerinde verdikleri iftarda, mahalle sakinleriyle birlikte iftar açarak toplu iftar geleneklerini sürdürüyor. Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982 yılında göç ederek Ulupamir Mahallesi'ne yerleşen Kırgız Türkleri, her yıl ramazan ayında bir araya gelerek yöresel yemekler pişiriyor ve mahalle sakinlerini evlerine davet ediyor. Bu yardımlaşma ve dayanışma örneğiyle Kırgız Türkleri, gelecek nesillere bu gelenekleri aktarmayı hedefliyor.


Advertisement