Kamerun'da Kinder markalı bazı ürünlerin satışı durduruldu - Son Dakika
Güncel

Kamerun'da Kinder markalı bazı ürünlerin satışı durduruldu

Kamerun\'da Kinder markalı bazı ürünlerin satışı durduruldu

Kamerun'da salmonella şüphesiyle Kinder marka bazı ürünlerin satışının durdurulduğu belirtildi.

07.04.2022 13:25  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamerun'da salmonella şüphesiyle Kinder marka bazı ürünlerin satışının durdurulduğu belirtildi.

Kamerun Standartlar ve Kalite Ajansından (ANOR) yapılan açıklamada, salmonella salgını ile bağlantısı olduğu şüphesiyle Kinder markalı bazı çikolata ürünlerinin satışının durdurulduğu duyuruldu.

Kararın ihtiyati bir tedbir olduğu belirtilen açıklamada, İtalyan şirketi Ferrero'nun pazarda bulunan bazı Kinder marka çikolatalarının toplatılacağı, kararın uygulanması için denetim ve kontrol birliklerinin kurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Salmonella vakaları

Daha önce Belçika, Fransa, Almanya, İrlanda, Lüksemburg, İngiltere, İsveç ve Norveç'te de Kinder çikolata ürünlerinin belirli partileri geri çağrılmıştı.

İngiltere'de 63 çocuğa, Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında salmonella bulaşmasının ardından Ferrero önlem olarak son kullanma tarihi 11 Temmuz-7 Ekim olan 2 parti ürünü geri çağırmıştı.

Ferrero grubu, Fransa'da raflarda yer alan Belçika'da üretilmiş tonlarca Kinder çikolata ürününü salmonella bakterisi içerebileceği şüphesiyle geri çağırmıştı.

Salmonellanın belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor.

Vakaların çoğunda birkaç günde belirtiler ortadan kalkarken, özellikle küçük yaşta ve bağışıklık sistemi zayıf olanların zaman zaman hastaneye kaldırılması gerekebiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamerun'da Kinder markalı bazı ürünlerin satışı durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement