Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı, Muharrem ayı nedeniyle halka aşure dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen aşure dağıtımı töreninde konuşan Vali Ali Kolat, aşurenin kaynaşma, birleşme ve gönül dostluğunun bir araya gelmesinde önemli bir unsuru olduğunu söyledi.
Cumhuriyet meydanında 4 ayrı kazanda yapılan aşure dağıtımına Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, AK Parti il Başkanı Mürsel Akçay, ilçe, kadın ve gençlik kolları üyelerinin yanı sıra kalabalık bir vatandaşın katıldığı aşure dağıtımında zaman zaman bilhassa kadınlar arasında izdiham yaratırken, Belediye Başkanı Saygılı ile AK Parti İl Başkanı Akcay ve İl Genel Meclisi Başkanı Atalay, vatandaşlara aşure dağıtımında bulundular.
Aşurenin içerisindeki malzemelerin ayrı birer tat olduğunu belirten Vali Kolat, Hepsini karıştırır kaynatırsanız çok güzel bir lezzet ortaya çıkar. Bu tür geleneklerimizi, göreneklerimizi ve adetlerimizi devam ettiren her kesi kutluyorum dedi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Muharrem ayının ülkede, bütün dünyada birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine, insanlar arasında barışa, huzura ve mutluluklara vesile olmasını diledi.
AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay da Muharrem ayı olmasından dolayı böyle bir organizasyon düzenlediklerini kaydetti.
Son Dakika › Güncel › Kırıkkale'de Aşure İzdihamı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?