Rafet Angın Ölüm Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Rafet Angın Ölüm Yıldönümü

Rafet Angın Ölüm Yıldönümü

Çalıkışu Rafet Angın Mezarı Başında Anıldı

01.02.2011 19:00  Güncelleme: 19:04

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın öğretmenlerinden RAFET ANGIN geçtiğimiz yıl 95 yaşında hayata veda etmişti.

Alo Afiş Yönetim Kurulu Başkanı Ali GÜNDÜZ öncülüğünde Ortaköy'deki mezarı başındaki etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL'ın çelenk gönderdiği ve Koza koleji öğrencilerinin mezarına çiçekler diktiği Rafet ANGIN'ın Yeğeni Emekli Öğretim Görevlisi Sibel GÜNSÜR, Damadı Teoman Günsür, Yeğenin kızı Yrd. Doç Zeynep YÜCEİL ,Koza Koleji Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tıraş, Taraftarların Efendisi Paşalı Birol'un yanı sıra çok sayıda eğitimci,işadamı ile sevenleri katıldı.

1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşma yapan Ali GÜNDÜZ Hocayı 1994 yılından beri tanıma şansına erdiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum,uzun yıllar Öğretmenler Günü Kutlama etkinliklerinde beraber çalışmalrımız oldu. Ölümünden önce tedavi gördüğü Hizmet Hastanesi'nde, ölümünden sonra ilk öğretmenler günü'nde de mezarı başındaydım,heyecanlıyım,duyguluyum,saygımdan,sevgimden ve Ona olan vefa borcumdan dolayı bugün de buradayım.

Sevgi,bilgi,adalet eğitimin dayandığı 3 temel esas diyen,ve ömrünü eğitime veren bir eğitimci,Atatürk aşığı ve öğretmenlik mesleğinin sevilmesinde büyük katkısı olan,bilge insan Rafet ANGIN Hanımefendiye ben heykeli dikilecek kadın diyorum.

Adını Cadde Ve Parklara Verelim

GÜNDÜZ , Belediye Başkanlarına buradan sesleniyorum, Rafet ANGIN ismini ölümsüzleştirelim diyorum. Cadde,sokak ve parklara 'ÖĞRETMEN RAFET ANGIN CADDESİ' veya SOKAĞI, 'ÇALIKUŞU RAFET ANGIN PARKI' gibi onun ismini verip yaşatalım.Özellikle Çok Değerli Beşiktaş Belediye Başkanımız İsmail ÜNAL ve ŞİŞLİ'nin Değerli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL'e arz ediyorum .O zaman Hocamız mezarında daha huzurlu yatacaktır, Bu arada Eskişehir Kadın Platformu Başkanı ,Yrd. Doç. Arzu KILIÇLAR'ı Kutluyorum Kadın Kimliğini Öne çıkaran Çalışmalarda bulunan kişi veya kişilere 'RAFET ANGIN ÖDÜLÜ' verilecekmiş.

Çok Hoşgörülü

Ali GÜNDÜZ daha sonra Rafet Hocamız çok titiz fakat çok hoşgörülü biriydi. İsmini bile yıllarca Rafet yerine Refet diyenlere rağmen niye kızmıyorsunuz? dediklerinde olsun,bir harf için kalp kırmaya değer mi? diye cevap vermiştir.

Onun şimdi bizi bir yerlerden gördüğüne inanıyorum, MEKANIN CENNET OLSUN HOCAM "SENİ ÇOK SEVİYORUZ" dedi.

Konuşmaların ardından mezara çiçekler bırakıldı ve dualar edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rafet Angın Ölüm Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement