Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Katar'da ekimde oluşan meclisle TBMM arasında bilgi ve deneyim paylaşımı yapmayı öngören bir protokol imzaladıklarını söyledi.
Edinilen son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Suriye'nin kuzeyi dahil, 24 Temmuz 2015'ten bu güne kadar 33 bin 275 terörist bugün itibariyle etkisiz hale getirilmiş bulunuyor.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Han, ülkede artan şiddet olaylarının ardından bekletilen Afganistan soruşturmasına devam etmek için mahkemeden izin istediğini açıkladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'da açıklanan geçici hükümete ilişkin, "Taliban, bunun bir geçiş hükümeti olduğunu belirtti.
Japonya Savunma Bakanı Kişi Nobuo ile ABD'nin Japonya'daki Kuvvetlerinin Komutanı Korgeneral Ricky Rupp, ikili güvenlik ittifakının güçlendirmesinde anlaştı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tüp bebek tedavisi görmek isteyen bir kadına ilişkin söylediği sözlere, "Bu tabi insanlık dışı bir yaklaşım.
Bakan Akar: Tahliyenin sorunsuz gerçekleşmesi TSK'nın gücünü göstermiştir MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'dan tahliyelerin 25 Ağustos'ta başladığını belirterek, "8 uçak ve 2 helikopterle gerçekleştirdiğimiz uçuşlarla personel ve siviller 48 saatten az bir sürede Kabil'den...
Afganistan'da yönetimin Taliban'ın eline geçmesiyle Kabil Havalimanı'ndaki Türk birliği için alarma geçildi. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında yapılan ve Afganistan'daki Türk Görev Kuvveti Komutanı'nın da yer aldığı videokonferans toplantısında ülkedeki son gelişmeler ele alındı.
Taliban'ın ülkenin büyük bölümünü ele geçirip başkent Kabil'e girmesi sonrası Afganistan'da kaos hakim. Vatandaşlarını tahliye etmeye çalışan ABD'nin Kabil Büyükelçiliği, uluslararası büyükelçiliklerin ve Türk birliklerinin olduğu Kabil Havalimanı'nın ateş altında olduğunu açıkladı. Yetkililer, "Kabil'deki güvenlik durumu hızla değiştiği için" bölgedeki ABD vatandaşlarının kendilerini güvene alması talimatını verdi.
ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan geri çekilme süreci devam ederken, başkent Kabil'de bulunan ve Türkiye'nin güvenliğini sağlamaya devam etmeyi önerdiği Hamit Karzai Uluslararası Havalimanı'nın akıbetinin netleşmesine ilişkin bekleyiş sürüyor.
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: (Kabil Havalimanı) "Adil külfet paylaşımı istiyoruz" Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgi: "Libya'da bulunan eğitmen ve danışmanlarımızın gayrimeşru paralı askerlerle aynı kefeye konulmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguladık" "Biz Atina Mutabakatı'na bağlıyız...
Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gran Hewad, son dönemde yapılan gündemde olan Hamit Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğinin sağlanmasına yönelik henüz net bir karar alınmadığını, konuya ilişkin yanlış yorumlar olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiğini açıkladı.
Son dakika haber... Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen roketli saldırı sonucu 1 sivil hayatını kaybetti bir sivil de yaralandı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.