Japonya'nın Hiroşima kentine 78 yıl önce atılan atom bombasının etkisiyle kansere yakalanarak, 12 yaşında yaşamını yitiren Sadako Sasaki'nin anısına düzenlenen etkinlikte çocuklar origamiden turna kuşu yaptı. İstanbul Oyuncak Müzesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar kağıtları origami tekniğiyle katladı ve Sadako Sasaki için turna kuşu yaparak onun hikayesini anlamaya çalıştılar. Etkinliğe katılan Japon yetkililer, Hiroşima'da yaşanan acıyı hatırlatarak barışın önemini vurguladılar.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından, yaraların sarılması için seferberlik başlatan Kartal Belediyesi, İstanbul Oyuncak Müzesi ve AKUT Vakfı işbirliği ile deprem bölgesindeki çocukların yüzünü güldürmek, onlarla biraz tebessüm ettirmek amacıyla "Çocuklar Gülsün Dünya...
Son dakika haberler... Türk ve Japon çocuklar, 76 yıl önce Hiroşima'ya atılan atom bombasının etkisiyle kanser olan ve henüz 12 yaşındayken hayatını kaybeden Sadako Sasaki anısına, origamiden turna kuşu yaptı.
Son dakika gündem haberi... Şair Sunay Akın tarafından, 16 sene önce Kadıköy'de kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi'nde 1700'lü yıllardan itibaren bugüne kadar gelen oyuncaklar sergileniyor.
İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın" sergisine ev sahipliği yapıyor.
Seyahat sitesi "Enuygun.com", içinde bulunduğumuz günlerde kişilere farklı bir deneyim yaşatmak için evden çıkmadan gezilebilecek 17 sanal müzeyi derledi.
İstanbul Oyuncak Müzesi, Helikon isimli mekan tiyatrosuna ev sahipliği yaparak dans, pantomim, müzik gibi sahne sanatlarının birçok öğesini müzeye taşıyor.