Cildinize Zarar Veren Uygulamalar - Son Dakika
Kadın

Cildinize Zarar Veren Uygulamalar

Cildinize Zarar Veren Uygulamalar

Evoria.com uzmanları, cildiniz için uzak durulması gereken kötü alışkanlıkları ve çözüm önerilerini açıklıyor.

19.06.2013 10:23  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sigara kullanımı, fazla alkol tüketimi, cilt tipine uymayan ürünler, steril olmayan makyaj malzemeleri, cildi kurutmak veya aşırı nemlendirmek, cilde fazla "peeling" uygulamak, düzensiz uyku, aşırı güneş ışığı, stres, kötü beslenme sağlıksız bir cilde neden oluyor.

Genç yaşlarda hücre yenilenmesi hızlı olur, ölü hücreler dökülür ve yerine yeni genç hücreler geçer ancak yaş ilerlediğinde bu süreç yavaşlar, cilt kendini yenileyemez. Bunun sonucu cilt matlaşır, kalınlaşır, canlılığını ve ışıltısını kaybeder. Evoria.com uzmanlarına göre; hayatımızda en zararlı alışkanlıklardan biri olan sigara kullanımı, fazla alkol tüketimi, cilt tipine uygun olmayan ürünlerin kullanımı, steril olmayan makyaj malzemelerinin sürekli kullanımı, cilde çok fazla "peeling" uygulamak ve gereksiz sert davranmak, düzensiz uyku, kötü beslenme gibi bir çok alışkanlık sağlıklı bir cilde kavuşmak için uzak durulması gerekenler. Bu kötü alışkanlıkların cildinizde yarattığı tahribatı en aza indirgemek için Evoria.com uzmanları cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olacak ürünler kullanmanızı tavsiye ediyor.

Canlı, parlak ve diri bir cilt için günlük bakım

Evoria.com uzmanları, cilt tipine uygun ve organik ürünlerin kullanılmasına özen göstererek, cildi tahriş eden sabunlar, sert temizleyiciler, alkollü cilt losyonları, kullanım tarihi geçmiş kozmetik ürünlerinden uzak durulmasını öneriyor. Cilt günün yoğunluğu ve stresi altında, nemini canlılığını ve ışıltısını kaybettiğinden, cilde muhakkak günlük bakım yapılması gerekiyor. Cildinizin eski sağlığına kavuşması için uzmanlar; Clinique Superdefense CC Cream serisi ve Estee Lauder Day Wear SPF 15 nemlendirici ile günlük bakımımızı tamamlayabileceğimizi belirtiyor.

Cildinize özen gösterin

Günümüzde yoğun iş temposu kişisel cilt bakımını oldukça zorlaştırıyor. Cildinize uygulayacağımız küçük dokunuşlar ile sağlıklı ve parlak görünen bir cilde sahip olmak için; uzmanlar, kortizol seviyenizi arttırarak ciltte sivilce oluşumuna sebep olan stresten, cilt bakım ürünlerinin aşırı kullanımından, uzun süre telefonla konuşmaktan ve cilt hücrelerini olumsuz etkileyen zararlı güneş ışınlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Gece bakımını ihmal etmeyin

Eğer cildinizin daha uzun yıllar gergin, pürüzsüz ve kırışıksız kalmasını istiyorsanız, gündüz bakımınızın yanı sıra gece bakımını da ihmal etmemek gerekiyor. Evoria.com uzmanları gece cildin daha fazla neme ihtiyacı olduğunu belirtirken, Yves Saint Laurent Top Secrets Beauty Sleep nemlendirici gece kremi ile kullanmayı öneriyor.

Güzelliğinize güzellik katacak tüm ürünlere www.evoria.com'dan uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Cildinize Zarar Veren Uygulamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement