İlk Geceye Endişeyle Yaklaşanlardan Değiliz! - Son Dakika
Kadın

İlk Geceye Endişeyle Yaklaşanlardan Değiliz!

İlk Geceye Endişeyle Yaklaşanlardan Değiliz!

Dünyaca ünlü prezervatif markası Durex’in küresel seks araştırması, ülkemiz gençlerinin ilk deneyimleri ile ilgili önemli bilgiler veriyor...

10.07.2012 18:30

Durex'in 36 ülkede 29.000 kişinin katılımı ile yaptığı küresel seks araştırması gösteriyor ki ülkemiz gençliğinin %29'u ilk deneyimlerini mutlu ve heyecanlı bulurken, %52'si ise ilk deneyimlerinde tatmin olduklarını söylüyorlar. Bu rakamlarla ilk deneyimde tatmin olma konusunda dünya ortalamasının 1 puan altında, Avrupa ortalamasının ise birkaç puan üzerindeyiz. İlk cinsel ilişki sırasında en az tatmin olanlar %35 ile Japonlar. Yunanistan'da ise bu oran %62. Komşu, ilk gecesinde Türklere göre daha çok tatmin oluyor.

Küresel seks araştırmasında Türklerin sadece %10'u ilk deneyimine endişe ile yaklaşıyor. özgürlükler ülkesi Amerika, ilk geceye endişe ile yaklaşanlar arasında başı çekiyor, oran %24. Dünyada cinsel yolla bulaşan hastalıkların en sık görüldüğü ülkelerden birisi olan Nijerya'da ise oran %0. Araştırmaya Nijerya'dan katılan 408 kişiden hiç kimse endişe duyduğunu söylememiş.

Cinsel eğitimin, insanların ilişki sırasında sorumluluk sahibi olmasını sağladığı konusunda bütün dünya hem fikir. Yalnız cinsel eğitim konusunda AB ülkelerinin oldukça gerisindeyiz. Araştırmada Türklerin %55'i seks konusunda ilk eğitimlerini internetten alıyorlar. Bunu %47 ile arkadaşları ve %35 ile sevgilileri takip ediyor. Dini kurumlarda bu eğitimi alanların oranı %4 iken aile desteği alanların oranı ise %16. Okulda cinsel eğitim ise %12'ler de kalıyor. Veriler gösteriyor ki cinsel bilinçlenme için daha kat edecek çok yolumuz var.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın İlk Geceye Endişeyle Yaklaşanlardan Değiliz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement