Türk Şiirinde Kadın - Son Dakika
Kadın

Türk Şiirinde Kadın

Türk Şiirinde Kadın

"Türk Şiirinde Kadın Şairlere Bakış" başlıklı sempozyum 23 Şubat'ta DTCF Muzaffer Göker Salonu'nda yapılacak.

17.02.2012 10:12  Güncelleme: 11:03

İLESAM Kadın Komisyonları ve Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim dalı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Türk Şiirinde Kadın Şairlere Bakış" başlıklı sempozyum 23 Şubat 2012 tarihinde saat: 14'te DTCF Muzaffer Göker Salonunda yapılacaktır.

İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Kadın Komisyonu Başkanı İlter Yeşilay önderliğinde; Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen " Türk Şiirinde Kadın Şairlere Bakış" başlıklı sempozyum 23 Şubat 2012 tarihinde DTCF Muzaffer Göker Konferans Salonunda saat: 14'te gerçekleştirilecektir. Şiir yazan kadınlarımızın geçmişten bu güne; hem toplum hayatında, hem edebi camiada, hem de kendi hayatlarındaki şair olmakla ilgili duygu düşünce ve sorunları irdeleyecek olan sempozyumda, beş akademisyen konularla ilgili yaptıkları araştırmaları ve fikirleri birer bildirgeyle katılımcıların bilgilerine sunacaklardır.

Daha sonra kadın şairlerden oluşacak bir grupla yapılacak olan şiir dinletisi ve Bestekâr Şehriban Kasapoğlu yönetimindeki mini saz heyetinden oluşan ekip; izleyenlere kadınları anlatan şarkılardan oluşan bir konser sunacak. Katılımcı kadın şairlerin kitaplarını da imzalayacağı toplantı kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Türk Şiirinde Kadın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement