25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi - Son Dakika
Kültür Sanat

25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi

25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi

Burhan Doğançay, Avni Arbaş, Abidin Dino, Bedri Baykam ve Fikret Mualla'nın tablolarının da aralarında olduğu 109 eserin satışa sunulacağı müzayede 30 Kasım'da yapılacak

26.11.2013 17:13

Burhan Doğançay, Avni Arbaş, Abidin Dino, Bedri Baykam ve Fikret Mualla'nın tablolarının da aralarında olduğu 109 eserin satışa sunulacağı 25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi 30 Kasım'da yapılacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, müzayedede, Türk resim sanatının usta ellerinden çıkan eserler sahiplerini bulacak.

Nişantaşı'ndaki The Sofa Hotel'de 30 Kasım'da gerçekleştirilecek müzayedede, 109 eser alıcı bekleyecek.

Burhan Doğançay, Avni Arbaş, Nuri İyem, Abidin Dino, Mehmet Güleryüz, Bedri Baykam, Haluk Akakçe, Ömer Uluç, Zeki Faik İzler, Ergin İnan ve Fikret Mualla'nın tablolarının da aralarında olduğu eserler müzayedede satışa sunulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Artı Mezat'ın sahibi Jale Tantekin, müzayedede, Türk resmi denince ilk akla gelen sanatçıların eserlerinin satışa sunulacağını belirtti.

Eserlere koleksiyonerlerin yoğun ilgisi olduğunu aktaran Tantekin, şunları kaydetti:

"Müzayedemizde Avni Arbaş'ın 7 eseri de bulunuyor. Hakkı Anlı, Fikret Mualla, Nuri İyem, Abidin Dino, Cihat Burak, Maide Arel, Nuri Abaç, Selim Turan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Şükriye Dikmen, Burhan Uygur, Hamit Görele, Zeki Faik İzer ve Behçet Safa'nın eserleri de ilgi çekici resimler arasında yer alacak."

Çağdaş resim sanatının öncülerinden Neşe Erdok, Ergin İnan, Selma Gürbüz, Haluk Akakçe, Suzan Batu, Ansen Bubi, Bedri Baykam, Volkan Diyaroğlu, Ekrem Yalçındağ, Zeki Arslan, Mehmet Gün, Nihal Martlı, Barış Sarıbaş, Yiğit Yazıcı, Erinç Seymen, Jale Çelik, Önder Ergün, Kemal Önsoy ve Elif Uras'ın da resimlerinin yer alacağı müzayedede, Osman Dinç, Abdülkadir Öztürk ve Kazım Karakay'dan heykel çalışmaları yer alacak.

Müzayedede, satışa sunulacak eserler, 29 Kasım'a kadar Teşvikiye'deki Artı Mezat'ta veya "www.artimezat.com.tr" adresinden görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 25. Artı Mezat Modern ve Çağdaş Türk Sanat Müzayedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement