Cms İstanbul’da - Son Dakika
Kültür Sanat

Cms İstanbul’da

Cms İstanbul’da

İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi Konserleri:

03.08.2010 18:28  Güncelleme: 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarih: 30.07.2010 - 22:00

Mekan: Tamirane - Santralistanbul

Bilet fiyatları: Ayakta 45 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

Karl Berger (piyano), Ingrid Sertso (vokal), Steve Gorn (bansuri), Kenny Wessel (gitar), John Lindberg (kontrbas), Adam Rudolph (vurmalılar), Tani Tabbal (davul)/ Konuk Sanatçılar: Ömer Faruk Tekbilek (ney, vokal), Ahmet "Hacı" Tekbilek (ney, bağlama, tulum)

Konser öncesi ısınma: DJ Deform-E & Emre Gözgü ile 30 dakika

Etkinlik hakkında bilgi:

İsmet Sıral Yaratıcı Müzik Atölyesi (İsmet Sıral Creative Music Studio, ISCMS) yaz okulu ve festival etkinliklerinin açılış konserinde, Woodstock'taki efsanevi Creative Music Studio'nun yıldızlarından, İsmet Sıral, Don Cherry, Karl Berger gibi büyük ustaların müziklerinden örnekler içeren unutulmayacak bir merhaba…

"JazzHopRevolution"

Tarih: 31.07.2010 22:00

Mekan: Tamirane - Santralistanbul

Bilet fiyatları: Ayakta 45 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

John Lindberg (kontrbas), Rahman Jamaal (ses), Tani Tabbal (davul)

Konser öncesi ısınma: DJ Emre Gözgü & Ertan Kurt ile 30 dakika

Etkinlik hakkında bilgi:

CMS sanatçılarından basçı/besteci John Lindberg ve davulcu Tani Tabbal, ünlü aktör/hiphop sanatçısı Rahman Jamaal ile birlikte, aksak ritimlerin kullanıldığı güçlü bir caz altyapısı üzerine hiphop kültürünün derinliğini taşıyor. Sözlerindeki politik mesajlarıyla da dikkat çeken grup, izleyicileri incelikle dokunmuş kuşaklar arası bir müzik yolculuğuna çıkarıyor.

"Bir Çalgının Hafızası"

Tarih: 02.08.2010 - 21:30

Mekan: Tamirane - Santralistanbul

Bilet fiyatları: Ayakta 35 TL/ Ayakta Öğrenci 25 TL

Sanatçılar:

Mehmet Erenler (bağlama), Mehmet Üçer (bağlama), Ali Fuat Aydın (bağlama), Erdem Şimşek (bağlama), Celal Sezer (ses), Cenk Güray (divan sazı)

Etkinlik hakkında bilgi:

Halk müziğimizin ustaları Ege, Orta Anadolu ve Doğu Anadolu gibi farklı müzik karakterleri içeren üç ana bölge üzerinden, Anadolu'nun bütününde kullanılan bağlamanın icra tavırlarındaki yöresel farklılıkları eksenine alan bu konserde buluşuyor. Gelenekselin içindeki yaratıcılığın sergilendiği bu müzikal seyahatte, ülkemize özgü seslerin zenginliği ve derinliğine yeniden hayran olacağız.

"Aabi"

Tarih: 3 Ağustos 2010 Salı

Mekan: Heybeliada

Saat: 20.30

Konser hakkında bilgi:

Ömer Faruk Tekbilek, Adam Rudolph, Hacı Ahmet Tekbilek, Steve Gorn gibi ISCMS yıldızlarının doğaçlamalarla cazdan öteye doğru yol alacakları konser, Türkiye'nin dünya çapındaki ilk caz müzisyenlerinden olup efsanevi Creative Music Studio'da büyük izler bırakan saksafonist, neyzen, orkestra şefi, besteci İsmet Sıral'ın (İsmet Aabi) anısına bir selam niteliğinde…

Biletsiz etkinliktir.

"İstanbul'u Çalıyoruz!"

Tarih: 5 Ağustos 2010 Perşembe

Mekan: Eminönü Üstgeçidi - Sirkeci

Saat: 4 farklı zamanda yapılacak etkinliklerin saati daha sonra açıklanacaktır.

Konser hakkında bilgi:

• Adam Rudolph GO: Organic Orchestra: SOLİSTLER: Oliver Lake (alto saksafon), Kenny Wessel (gitar), John Lindberg (kontrbas), Tani Tabbal (davul) ve 20'yi aşkın konuk sanatçı...

• Sert Sessizler: Sumru Ağıryürüyen (ses) Anıl Eraslan (viyolonsel)

• İBULOrk (İstanbul Bilgi Üniversitesi Laptop Orkestrası) Ses İşleme Uygulamaları: Ali Somay, Can Aydınoğlu, Çınar Timur, Kerim Safa, Saruhan Batur

Biletsiz etkinliktir.

"Üstgeçidin Üstüne"

Tarih: 05.08.2010 - 21:30

Mekan: Sepetçiler Kasrı

Bilet fiyatları: Oturmalı 1. Kategori: 60 TL/ Oturmalı 2. Kategori: 50 TL/ Ayakta 40 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

- Oliver Lake (alto saksafon), Kenny Wessel (gitar), John Lindberg (kontrbas), Adam Rudolph (vurmalılar), Tani Tabbal (davul) ve konuk sanatçılar

- Büyükberber Klein Duo: Oğuz Büyükberber (klarnet, bas klarnet), Tobias Klein (bas ve kontrbas klarnet)/ Männer mit Motoren: Sven Hahne (laptop, görseller), Matthias Müche ("slide" trombon, görseller)

Konser hakkında bilgi:

Aynı gün Eminönü üstgeçidinde unutulmaz bir ilkin gerçekleştirileceği halka açık "İstanbul'u Çalıyoruz" etkinliği sırasında yapılan video çekimlerinin de gösterileceği "Üstgeçidin Üstüne" adlı akşam konserinde, şehir seslerine selam gönderen sanatçılar, izleyicilere iki grup halinde Sepetçiler Kasrı'nın büyüleyici atmosferinde, ışık gösterileri de içeren sürprizli bir müzik serüveni yaşatacaklar.

"Seyyar Satıcılar Sahnede"

Tarih: 06.08.2010 21:30

Mekan: Sepetçiler Kasrı

Bilet fiyatları: Oturmalı 1. Kategori: 65 TL/ Oturmalı 2. Kategori: 55 TL/ Ayakta 45 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

1. Bölüm - Erdem Helvacıoğlu (laptop, canlı ses işlem ve ses difüzyonu)

2. Bölüm - Ayşe Tütüncü Ekibi: Meriç Demirkol (alto saksafon), Emre Karabulut (elektrogitar), Ayşe Tütüncü (piyano), Timuçin Gürer (vurmalılar, beden müziği). KONUKLAR: Trilok Gurtu (davul ve vurmalılar), Orhan Osman (bas lavta), John Lindberg (kontrbas)

3. Bölüm - "Bizden Sesler" Ekibi: Ömer Faruk Tekbilek (ney, vokal), Ahmet "Hacı" Tekbilek (ney, bağlama, tulum), Ahmet Özden (zurna), Volkan Çanakkaleli (davul)

4. Bölüm - Creative Music Studio Ekibi: Karl Berger (piyano), Oliver Lake (alto saksafon), Kenny Wessel (gitar), John Lindberg (kontrbas), Adam Rudolph (vurmalılar), Tani Tabbal (davul)

…Ve tüm bölümlere konuk olacak Seyyar Satıcılar

Konser hakkında bilgi:

Hazırlık süreci aylar süren bu konserde, ISCMS müzisyenleri, yaşamlarını güçlü gırtlaklarıyla kazanan emektar sokak satıcılarıyla birlikte ve onlardan aldıkları ilhamla çalıyorlar. Konser, elektronikten caza ve halk müziğine uzanan her biri farklı atmosferdeki 4 bölümden oluşuyor. Farklı uluslardan ve müzik geleneklerinden yıldız sanatçılarla İstanbul'a her gün seslenen seyyar satıcılar, bizlere İstanbul sokaklarını bambaşka bir pencereden anlatıyorlar. Konserden önce, İstanbul'un dört bir yanında sürdürülen hazırlık süreci hakkında kısa bir film de gösterilecek.

"Kültürler Arası Doğaçlamalar"

Tarih: 07.08.2010 21:30:00

Mekan: Sepetçiler Kasrı

Bilet fiyatları: Oturmalı 1. Kategori: 60 TL/ Oturmalı 2. Kategori: 50 TL/ Ayakta 40 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

• Türkiye: Ömer Faruk Tekbilek (ney), Ahmet "Hacı" Tekbilek (ney, bağlama, alto saksafon), Ahmet Özden (zurna), Volkan Çanakkaleli (davul), İzzet Kızıl (vurmalılar), Oğuz Büyükberber (bas klarnet, klarnet)

• Gana ve Gambia: Dawda Jobarteh (kora), Nana Osibio (bas), Adam Rudolph (vurmalılar)

• Hindistan: Trilok Gurtu (vurmalılar), Ravi Chary (sitar), Mukti Shri Mukku (kathak dansçısı)

• ABD: John Zorn (saksafon), Marc Ribot (gitar), Greg Cohen (bas), Cyro Baptista (vurmalılar), Kenny Wollesen (vibrafon, davul)

Konser öncesi ısınma:) DJ Deform-E & Emre Gözgü ile 30 dakika

Afrika'dan, Hindistan'dan, Anadolu'dan ve Amerika'dan yıldız sanatçıların kendi kültürlerinin sesini müzik sofrasına taşıyacağı, Trilok Gurtu, Dawda Jobarteh, Ömer Faruk Tekbilek ve John Zorn gibi güçlü isimlerin liderliğindeki dört bölümden oluşan bu geniş kadrolu konserde, izleyiciler farklı ritmik ve armonik yapıların "dinleme ve anlama" esasına dayalı ortak zeminlerde buluşmasına tanıklık edecek.

Masada

Tarih: 08.08.2010 21:30

Mekan: Sepetçiler Kasrı

Bilet fiyatları: Oturmalı 1. Kategori: 60 TL/ Oturmalı 2. Kategori: 50 TL/ Ayakta 40 TL/ Ayakta Öğrenci 30 TL

Sanatçılar:

John Zorn (alto saksofon), Marc Ribot (gitar), Greg Cohen (bas), Cyro Baptista (vurmalılar), Kenny Wollesen (vibrafon, davul)

Etkinlik hakkında bilgi:

John Zorn avangard, caz, çağdaş müzik gibi farklı tarzlarda besteci ve icracı olarak günümüzün önde gelen müzisyenlerinden. Zorn'un 90'larda Marc Ribot, Greg Cohen, Cyro Baptista ve Kenny Wollesen'la birlikte oluşturduğu yıldızlar grubu Masada, klezmer müziğinden esinleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Cms İstanbul’da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement