Ereğli'de 'En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması' - Son Dakika
Kültür Sanat

Ereğli'de 'En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması'

Ereğli\'de \'En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması\'

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen Osmanlı Çileği Kültür Festivali, 'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışması ile başladı.

25.05.2013 19:54  Güncelleme: 18:36

52 çilek yetiştiricisi arasından dereceye giren ilk 3 üreticiye çeyrek altın hediye edildi.

Ereğli Belediyesi ile Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği işbirliğinde düzenlenen festivalin açılışı Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. 'En Güzel Osmanlı Çileği' yarışmasına 52 üretici, seçtikleri en güzel çilekleri ile katıldı. Jürinin tat, koku, renk ve ambalajlarını değerlendirerek verdiği puanlar sonucunda Gülseren Haşhaş birinci oldu. Haşhaş ile birlikte iki ve üçüncü olan üreticilere de çeyrek altın hediye edildi.

'TALEBİ KARŞILAYAMIYORUZ'

Yarışmanın tamamlanmasının ardından festivalin açılışı yapıldı. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan, Osmanlı çileği için yoğun talep geldiğiin, ancak üretim yetersizliği nedeniyle bu talebi karşılayamadıklarını söyledi. Özhan, "Şu anda tek kalemde 220 ton Osmanlı çileği isteyen müşterimiz var. Başka isteyenler de var. Fiyatı da üreticinin belirlemesini istiyorlar. Ancak bunu karşılayamıyoruz. Bunun nedeni de toprağın parçalanmış olması ve su sıkıntısından dolayıdır" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Osmanlı çileğinin sadece Ereğli'de yetiştiğini söyledi. Festival, akşam konser ve folklor gösterileri ile sürecek. - Zonguldak/ Ereğli

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Ereğli'de 'En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement