Ferzan Özpetek'ten Aşk Yorumu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ferzan Özpetek'ten Aşk Yorumu

Ferzan Özpetek\'ten Aşk Yorumu

"Cebimdeki Yabancı" filminin BKM ile ortak yapımcısı olan dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Sevgililer Günü'nde Soho House'da yapılan özel gösterimde seyirci ile buluştu.

16.02.2018 14:39  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konusu itibariyle son dönemin en çok konuşulan ve beğenilen filmlerinden "Cebimdeki Yabancı"nın ortak yapımcısı olan Ferzan Özpetek'ten sevgililer gününde aşk yorumu geldi…

Vizyona girdiği günden bu yana çok konuşulan konusuyla sinema izleyicisinin ilgi odağı olan "Cebimdeki Yabancı" filminin BKM ile ortak yapımcısı olan dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Sevgililer Günü'nde Soho House'da yapılan özel gösterimde seyirci ile buluştu.

Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Çağlar Çorumlu, Leyla Lydia Tuğutlu, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu ve Şükrü Özyıldız gibi yıldız oyunculardan oluşan kadrosuyla beyazperdede seyirciyle buluşmaya devam eden ve izleyenlerden övgüler toplayan "Cebimdeki Yabancı" filminin sevgililer gününde gerçekleşen özel gösteriminin ardından seyirciden gelen soruları yanıtlayan Ferzan Özpetek, gelen aşk sorusunu "Telefonlar yokken aşk daha güzeldi. Cep telefonlarıyla birlikte romantizm artık yok. Biriyle görüşmek için hayal kurmak, ona ulaşmaya çalışmak, cevap beklemek, sabretmek yok. Sürekli cebimizde ve elimizdeki bu küçük ekranlarla yeni fanteziler yaratırken daha kıymetli fantezilerimizi kaybediyoruz. Çok çabuk alevlenen aşklar, birbirini çok sevmeler, duyguların bir anda yükselmesi ya da anında kaybolması. Aslında hiç tanımadığımız cebimizdeki bir yabancıyı gözümüzde büyüterek mükemmel bir hale sokuyoruz, bize ait biriymiş gibi hissediyoruz. Ama tabi sadece aşkla ilgili bir romantizm de değil bu kaybedilen; hayatın içindeki romantizm kayboldu… Bir taraftan hayatlarımızı kolaylaştırdığı da doğru fakat bir bilgiye sahip olmak için çabalamanın ve elde etmenin, kendimizle baş başa kalmanın mutluluğu; hayatımızla ilgili kararlar alırken sadece iç sesimizi dinlemek ya da başkalarının hayatlarına değil de kendi hayatımıza odaklanmak artık zor. Zaman da daha hızlı akıyor sanki, yaşam ve ölüm arasındaki aralık daraldı. Cep telefonlarıyla zaman kavramı ortadan kalktı." cümleleriyle yanıtladı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement