Festival, Gala Havasında Son Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Festival, Gala Havasında Son Buldu

Festival, Gala Havasında Son Buldu

MANİSA Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liselerarası Tiyatro Festivali, ödül töreniyle son buldu.

02.06.2010 20:36

Törende konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, güz döneminde Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Belediye Kültür Merkezi'nin yeniden elden geçirilerek, daha düzenli ve yeni yüzüyle Manisalıların hizmetine sunulacağını müjdeledi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 3. Liselerarası Tiyatro Festivali ödül törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, danışman Alparslan Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Mesut Arslan, Manisa Belediyesi Kültür-Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz ve festivale katılan okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ödül töreni, Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencilerinin davul gösterisiyle renklendi. Davul gösterisinin ardından festivalde görev alan jüri üyelerine plaketlerini, Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy takdim etti. Ersoy, festivalde emeği geçen Manisa Belediyesi ve tüm öğrencilere teşekkürlerini sundu.Festivalde En iyi oyun, en iyi ikinci oyun, en iyi üçüncü oyun, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi dekor, en iyi kostüm, gelecek vaat eden erkek oyuncu ve gelecek vaat eden kadın oyuncu kategorilerinde ödüle layık görülenler ödüllendirildi.

Gelecek vaat eden kadın oyuncu kategorisinde Manisa Ticaret Meslek Lisesi'nden Nilay Türkoğlu, gelecek vaat eden erkek oyuncu kategorisinde ise Salihli Ticaret Meslek Lisesi'nden Kadir Kaya ödüle layık görüldü. En iyi kostüm kategorisinde 'Ayı-Evlenme Teklifi-Yıldönümü' adlı kolajla Özel Doruk Koleji, en iyi dekor kategorisinde ise 'Kördöğüşü' adlı oyunuyla Demirci Ticaret Meslek Lisesi ödüle layık görüldü. Daha sonra en iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu kategorisi ödülleri verildi. En iyi erkek oyuncu ödülüne Doruk Koleji'nden Doğancan Küçükağa layık görülürken, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Salihli Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nden Havva Cankurt aldı. En iyi yönetmen ödülünü ise 'Komşu Köyün Delisi' oyunuyla Salihli Ticaret Meslek Lisesi'nden Ülkü Ekici Balkent ve Mustafa Yorulmaz aldı.

Tören sonunda en iyi üç oyun açıklandı. 'Ayı-Evlenme Teklifi-Yıldönümü' adlı kolajla Özel Doruk Koleji en iyi üçüncü oyun olurken, Doruk Koleji'ne ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu takdim etti. En iyi ikinci okul 'Komşu Köyün Delisi' adlı oyunla Salihli Ticaret Meslek Lisesi'ne ise, ödülünü Danışman Alparslan Ustamehmetoğlu verdi.

'Kördöğüşü' adlı oyunuyla en iyi oyun kategorisinde birinci olan Demirci Ticaret Meslek Lisesi'ne de, ödülünü Belediye Başkanı Cengiz Ergün takdim etti. Festivale katılan tüm öğrencileri kutlayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sanatın Türk toplumu için çok önemli olduğunu, Manisa Belediyesi olarak kültüre ve sanata bu nedenle büyük önem verdiklerini ifade etti.

Başkan Ergün ayrıca güz döneminde Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Belediye Kültür Merkezi'nin yeniden elden geçirilerek, daha düzenli ve yeni yüzüyle Manisalıların hizmetine sunulacağını da müjdeledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Festival, Gala Havasında Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement