Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Kültür Sanat

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto'da bu hafta; Cahit Berkay & Derya Petek, Vera, Replikas, Jozi Levi Brazil Project sahne alacaklar.

21.05.2012 16:46

Etkinlik: Cahit Berkay & Derya Petek "Arda Kalan" albüm lansmanı

Tarih: 22 Mayıs Salı

Konser: 21:30

Ücret: 20 TL – 15 TL (öğrenci)

Cahit Berkay & Derya Petek Lansman

Müzik dünyasının duayeni Cahit Berkay, uzun bir aradan sonra "arda kalan" albümüyle sessizliği bozuyor ve albümün lansmanını GHETTO'da gerçekleştiriyor.

Cahit Berkay'ın yeni şarkılarının yanı sıra unutulmaz türkülerin de yer aldığı albümde Berkay'a vokallerde müzik dünyasının yeni seslerinden Derya Petek eşlik ediyor.

Cahit Berkay, "Beş yıllık titiz bir çalışma sonunda, kalbimizden süzülerek ortaya çıkan bu albümü dinlerken, bizim hangi duygularla yaşadığımızı hissedeceksiniz. Albümde yeni bestelerimin yanı sıra, her zaman hayatımızın bir parçası olan türkülerimizden birkaçına da yer verdik. Uzun yıllardır devam eden müzik yaşamıma yeni bir heyecan getiren bu önemli çalışma ile yepyeni bir sesin doğuşuna da şahit olacaksınız: Derya Petek. Bestelerime ve tabi ki türkülerimize verdiği ruh ile sizlerin de büyük beğenisini kazanacağını düşünüyorum. Bu albümle beraber, üzüntümüzü, sevincimizi, kızgınlığımızı ve hüznümüzü paylaşan herkese sevgiler." diyor.

Cahit Berkay'ın uzun zamandır biriktirdiği duygularını topladığı "arda kalan" albümünün lansmanı 22 Mayıs akşamı GHETTO'da.

Etkinlik: Vera

Tarih: 23 Mayıs Çarşamba

Konser: 21:30

Ücret: 20 TL – 15 TL (öğrenci)

Vera

Babajim ve Radyo Eksen iş birliği ile gerçekleşen 1. Be The Band yarışmasının müzik piyasasına kazandırdığı isimlerden Vera, GHETTO'da gerçekleştirdikleri başarılı lansman konserinin ardından bir kez daha GHETTO sahnesine konuk oluyor.

2004 yılında Denizli'de üyeleri henüz birer lise öğrencisiyken kurulan topluluk, vokalde Arel Koray Nalbant, klavyede Onur Gülen, gitarda Mustafa Şarbak, bas gitarda Dünyacan Yılmaz ve davulda Canberk Karademir'den oluşuyor. Genç yaşlarına rağmen uzun bir geçmişe sahip olan Vera, geçtiğimiz sekiz yılda resmi sitesinden 3 demo albüm, 2 EP ve pek çok single paylaşarak kendine sadık bir dinleyici kitlesi edindi. Grup şimdi de prodüktörlüğünü Reuben De Lautour'un, mikslerini Alp Turaç'ın ve mastering'ini Pieter Snapper'ın üstlendiği yepyeni 5 şarkıdan oluşan albümleri "Vera"yı Babajim Records etiketiyle yayınlandı.

Şarkılarında aşkı, hayal kırıklığını, kaosu ve bütün bunların getirdiği karmaşadan kaçıp sığınabilecekleri huzurlu yerin arayışını anlatan Vera, romantizmi her zaman müziklerinin odağında tutuyor. Pek çoğumuza oldukça tanıdık gelecek hikâyeler, yer yer pop sınırlarında dolaşan modern rock sound'u ile can buluyor.

Vera, çekimlerinin bir kısmı Los Angeles'ta gerçekleştirilen, DGMND tarafından Can Fakıoğlu ve Bora Ozan yönetmenliğinde çekilen ilk video klibi 'Karanlık Dokunmasın'ı müzikseverlerin beğenisine sundu.

Nisan ayında GHETTO'da gerçekleştirdiği lansmanı ile büyük ilgi gören Vera, grubu yıllardır takip eden dinleyici dostlarıyla yeniden buluşup, yeni dinleyicileriyle GHETTO sahnesinde bir araya gelecek.

Etkinlik: Replikas

Tarih: 25 Mayıs Cuma

Konser: 22:30

Ücret: 30 TL – 20 TL (öğrenci)

Replikas

İstanbul yeraltı sahnesinin güçlü ve kült topluluğu Replikas, Anadolu pop müziğinin öncü isimlerine selam eden yeni albümü 'Biz Burada Yok İken' ile GHETTO sahnesinde.

Şehir müziğinin öncü isimlerinden Replikas'ın, 60'lı yıllarda, rock müzik başta olmak üzere, dönemin çağdaş müzik formları ile Anadolu coğrafyasına ait yerel formların birlikteliğinden doğan Anadolu Pop akımını, kendi yorumuyla bugüne taşıdığı 'Biz Burada Yok İken' albümü geçtiğimiz ay yayınlandı.

25 Mayıs Cuma akşamı Replikas'ın yorumlarıyla; Erkin Koray, Cem Karaca, Barış Manço, Moğollar, Melih Kibar, Neşet Ertaş, Timur Selçuk, Mazhar Fuat Özkan, Haramiler, Silüetler, Ersen ve Dadaşlar'a saygılarımızı sunacak, Türk pop ve rock müziğinin köklerine ineceğiz.

Etkinlik: Jozi Levi Brazil Project

Tarih: 26 Mayıs Cumartesi

Konser: 22:30

Ücret: 30 TL – 20 TL (öğrenci)

Jozi Levi Brazil Project

GHETTO sizi Brezilya gecesine davet ediyor. Brezilya müziğinin Türkiye'deki ustası Jozi Levi'nin başını çektiği 'Jozi Levi Brazil Project' size karnaval tadında bir gece yaşatacak.

Jozi Levi, Brezilya müziğine adım attığında rastlantılar sonucu Brezilya'lı ünlü müzisyenler Cyro Baptista ve Marcos Silva ile tanıştı ve vurmalı çalgı tekniklerini öğrendi. Pasaporte Latino, Emin Fındıkoğlu ve Detant, Önder Focan Latin & Funk Project, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars gibi isimlerle ortak çalışmalar içinde yer aldı.

Sezon kapanış ayında yazı karşılayacağımız etkinlikler arasında olacak olan 'Jozi Levi Brazil Project' ile samba, pagode, bossa nova, baião ve genel anlamda 'Música Popular Brasileir' tarzında Brezilya müziği ve ritimleriyle dans dolu bir gece yaşayacaksınız.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement