Hafta Sonu Salon’da Kaçırılmayacak İki Konser - Son Dakika
Kültür Sanat

Hafta Sonu Salon’da Kaçırılmayacak İki Konser

Hafta Sonu Salon’da Kaçırılmayacak İki Konser

Alternatif Elektronik Müziğin Ünlü İsimleri Lali Puna Ve The Notwıst Salon'da.

06.10.2010 11:50

Salon'un takipçileri bu hafta sonu bağımsız müziğe doyacak! Türkiye'deki hayranlarının uzun süredir özlemle beklediği Lali Puna, Ovi Müzik Series by Nokia kapsamında 8 Ekim Cuma saat 22.30'da, seneler sonra İstanbullu sevenleriyle buluşacak The Notwist ise Garanti Caz Yeşili kapsamında 9 Ekim Cumartesi akşamı saat 22.30'da Salon'da sahne alacak.

8 EKİM CUMA: HAYRANLARININ UZUN YILLARDIR BEKLEDİĞİ LALİ PUNA

Salon'un vazgeçilmez serilerinden biri olmaya aday Ovi Müzik Series by Nokia'nın ilk konuğu elektronik müziğin alternatif ismi Lali Puna olacak. Indie ve elektronik müzik sevenlerin yakından takip ettiği Morr Music ailesinin kadim bir üyesi olan Lali Puna, uzun bir aradan sonra 8 Ekim Cuma akşamı saat 22.30'da Salon'da hayranlarıyla buluşacak.

Vokalist Valerie Trebeljahr tarafından 1998'de kurulan Lali Puna'nın kadrosunda Notwist ve Tied & Tickled Trio'dan tanıdığımız Markus Acher, Christoph Brender ve Christian Heiß bulunuyor. Topluluk, Tridecoder, Scary World Theory ve Faking the Books albümlerinin ardından uzun bir aradan sonra yeni albümleri Our Inventions'ı Ocak 2010'da yayınlayarak hayranlarının yıllar süren bekleyişine son verdi. The Notwist'ten Markus Acher'ın düzenlemerini yaptığı ve yine Morr Music etiketiyle yayınlanan son albümleri eleştirmenlerden ve hayranlarından tam not aldı.

2004 yılında Phonem by Miller'ın konuğu olarak İstanbul'da bir konser veren Lali Puna'nın hayranları arasında Radiohead ve grubu 2 Lone Swordsmen ile bir Lali Puna şarkısını remiksleyen Andrew Weatherall gibi isimler yer alıyor. Farklı projelere imza atmayı seven topluluk şimdilerde bir radyo tiyatrosu üzerinde çalışıyor.

Lali Puna konserinin biletleri 35 ve 25 TL (öğrenci) olarak satılıyor. Biletler; Biletix satış kanalları, İKSV binası ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edilebilir.

9 EKİM CUMARTESİ: BAĞIMSIZ MÜZİĞİN SEVİLEN İSMİ THE NOTWIST

Ekim ayında Salon'un Morr Music etiketinden ikinci konuğu, bağımsız müziğin en sevilen isimlerinden The Notwist olacak. Beş yıllık bir aradan sonra The Notwist, Garanti Caz Yeşili kapsamında 9 Ekim Cumartesi saat 22.30'da İstanbullu hayranlarıyla Salon'da buluşacak.

1989 yılında Almanya'da Markus ve Michael Acher kardeşler tarafından kurulan topluluk, bağımsız müziğin önde gelen isimlerinden sayılıyor. Yirmi yılı aşkın kariyerlerinde hardcore punk ve metalden elektroniğe doğru devinen bir yolculuğun sonunda, indie pop şarkılarını elektronik altyapıyla birleştirdikleri Shrink ve Neon Golden gibi albümleriyle kendilerine büyük bir hayran kitlesi edindi. Üyeleri geçtiğimiz yıllarda Lali Puna, Console, Ms John Soda, 13 & God gibi topluluklarla çeşitli projelere imza atan The Notwist, son albümü The Devil, You + Me'yi de 2008 yılında yayınladı.

2005 yılında Phonem by Miller'ın konuğu olarak İstanbul'da bir konser veren The Notwist, konserde son albümü The Devil, You + Me'nin yanı sıra, unutulmaz albümleri Shrink ve Neon Golden'dan da parçalara yer verecek.

The Notwist konserinin biletleri 35 ve 25 TL (öğrenci) olarak satılıyor. Biletler, Biletix satış kanalları, İKSV binası ve etkinlik günlerinde Salon gişesinden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Lale Kart Artı sahipleri bilet alımlarında %25'e varan özel indirimlerden yararlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Hafta Sonu Salon’da Kaçırılmayacak İki Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement