Kocaeli Şehir Tiyatroları Kapalı Gişe - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli Şehir Tiyatroları Kapalı Gişe

Kocaeli Şehir Tiyatroları Kapalı Gişe

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sezona Fırtına Gibi Başladı.

15.10.2010 10:32

Perdelerini 1 Ekim Perşembe günü "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyunla açan Şehir Tiyatroları'na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kocaelili tiyatro severler, Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüvenini eleştirel, ironik ve keyifli bir komedyaya taşıyan oyuna adeta akın ediyor. Oyun Gölcük Kazıklı Kervansaray ve İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. 1 Ekim'den bu yana 7 gösterim gerçekleştiren oyunu 3 bin kişi izledi. Bugün (Cuma)ve yarın (Cumartesi)SDKM Büyük Sahne'de perde açacak oyun için yerler şimdiden doldu.

7 GÖSTERİM 3 BİN İZLEYİCİ

1 Ekim Perşembe günü perdelerini açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Şehir Tiyatroları sezonu Turgut Özakman'ın yazdığı Ali Sürmeli'nin yönettiği "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyunla açtı. Oyun ilk gösterimi ve galasını 16. yüzyıl Osmanlı yapısı olan Gölcük Kazıklı Kervansaray'da yaptı. O günden bu yana kadar oyun hem Gölcük hem de İzmit SDKM Sahnesi'nde 7 gösterim yaptı. Oyuna büyük ilgi gösteren vatandaşlar Gölcük ve SDKM Büyük Sahne'yi tıklım tıklım doldurdu. 6 gösteri yapan oyunu toplam 3 bin seyirci izledi.

BİLETLER TÜKENDİ

"Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyun bugün (Cuma) ve yarın (Cumartesi)İzmit SDKM Büyük Sahne'de perde açacak. Ancak yoğun ilgi nedeniyle oyunun biletleri şimdiden tükendi. Oyun aynı ilgiyi 1-5 ve 12 Ekim tarihlerinde sahnelendiği Gölcük Kazıklı Kervansaray'da da gördü. Oyuna çevre ilçelerden de özellikle gençler ilgi gösterdi.

19-26 EKİM'DE KERVANSARAY'DA

Şehir Tiyatroları sanatçılarının rol aldığı kostüm, dekor ve ışıklarıyla da büyük beğeni toplayan oyun 19-2 6 Ekim tarihlerinde Gölcük Kervansaray Sahnesi'nde perde açacak Oyun Kasım ayı içinde ise SDKM Büyük Sahne'de olacak.

OYUNUN KONUSU

Oyunun başkişisi Vakıf, iyi niyetli, duygusal, ama siyasetin çarklarının nasıl işlediğini bilmeyen, bu yüzden de sürekli düş kırıklığına uğrayan ve tarihin gidişatını değiştirmek gibi olmayacak bir hayale kapılan biridir.

26 Mayıs 1960'ta sızarak uykuya dalan Vakıf, düşünde 26 Mayıs 1876'ya gider. Uyandığında ise 27 Mayıs 1960 devrimi olmuş, ama Vakıf yüzyıl öncesinde kalmıştır. Özakman, oyunda, toplumda yer alan anayasaları, aileyi, kadın erkek ilişkilerini ve üç padişah (Abdülaziz, V. Murat, Abdülhamit) dönemini işliyor.

OYUNUN BAŞARILI OYUNCULARI

Oyunda Vakıf karakteriyle başrolü Aydın Sigalı oynuyor. Anlatıcıyı Tarık Keskiner'in üstlendiği oyunda Mahmure'yi Zeynep Özan, Dr. Kapolyon'u Ahmet Yaşar Özveri canlandırıyor. Oyunda ayrıca Şehir Tiyatroları'nın başarılı sanatçılarından Mehmet Serimer, Şafak Karali, Salih Mat, Veysel Sami Berikan, Ozan Şahin, Burcu Güner, Taylan Ertuğrul, Çağrı Mengüç, Tolga İskit, İrem Kahyaoğlu, Seçil Mutlu, Deniz Alan, Işık Öztorun, Senem Akman, Fatma Yılmaz, Murat Gün, Ali Öztuna ve Ahmet Çakıcı rol alıyor. Dekorlarını Veysel Çıracı'nın yaptığı oyunun kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, koreografisi, Cihan Yöntem'e, ışıkları Erol Dinçdemir'e, müzikleri Turgay Erdener'e, dijital görüntüsü Serkan Aktü'ye ait. Oyunun yönetmen yardımcılığını Sultan Ertuğrul yapıyor. Oyunun müzisyenleri ise şöyle; piyano Emre Efe, keman Ceyda Koyunoğlu, perküsyon Haluk Dolanbay, klarnet Selçuk Tuna ve ud Mustafa Dağlı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli Şehir Tiyatroları Kapalı Gişe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement