Londra Moda Haftası Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Londra Moda Haftası Başladı

Moda dünyasının ünlü tasarımcılarını, modellerini ve moda severleri bir araya getiren Londra Moda Haftası başladı.

14.02.2014 17:25  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moda dünyasının ünlü tasarımcılarını, modellerini ve moda severleri bir araya getiren Londra Moda Haftası başladı.

Türk modacı Bora Aksu moda haftasının açılış gününde Sonbahar-Kış 2014-15 koleksiyonunu Londra'nın simge yapılarından "Somerset House"da düzenlenen defileyle tanıttı.

Aksu annesine adadığı "Sevgili Birsen" isimil yeni koleksiyonunda, annesinin genç kızlık dönemlerinden, 1950'li yılların modasından ve öğrenci yaşam tarzından esinlendi. Aksu, bir yandan siyah, gece mavisi, gri ve beyazla bir öğrencinin okul hayatına değinerek dış dünyasını anlatırken, bir yandan da toz pembe, hardal, civit mavi ve koyu kırmızıya yer vererek, çocukların hayal dünyasını yansıttı.

İpek, tül, organze, yün ve kaşmir kullanarak tasarladığı koleksiyonunu kırık boncuklarla zenginleştiren Aksu'nun, Sonbahar-Kış 2014-15 koleksiyonunda deri de öne çıkan ögelerden biri oldu. Aksu, Londra Moda Haftasına 21'inci kez katıldı.

18 Şubat'a kadar sürecek Londra Moda Haftasında Bora Aksu'nun yanı sıra, Orla Kiely, Mulberry, Paul Smith, Mulberry, Burberry, Tom Ford, Vivienne Westwood gibi markalar ve modacılar da yeni koleksiyonlarını tanıtacak.

Londra'da yaşayan tasarımcı ve modacı Bora Aksu, İngiltere'nin önde gelen sanat ve tasarım okullarından Central Saint Martins'ten 2002 yılında yüksek lisansını aldı. İngiltere'de yeni kuşak modacı ödülünü dört kez üst üste kazanan Aksu, aralarında Keira Knightley, Kirsten Dunst, Elizabeth Jagger ve Tori Amos gibi ünlü isimlerin bulunduğu çok sayıda sanatçıyı giydirdi.

Londra Moda Haftası Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Londra Moda Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement