Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekmiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekmiyor

Muş'ta doğal olarak yetişen ve endemik bir tür olan Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekip biçmiyor. Çiftçi Sinan Yıldırım, lalelerin koruyucuları olduklarını belirterek, lalelerin tahrip edilmesi ve ticarete konu edilmesi halinde ise idari para cezası uygulanacağını söyledi.

05.05.2023 14:38

Muş lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekmiyor

MUŞ Muş'ta doğal olarak yetişen ve endemik bir tür olan Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekip biçmiyor.

'Muş 1071' ismiyle tescillenen ve koruma altına alınan Muş Lalesinin çoğalması için yaklaşık 10 yıldır tarlasını ekip biçmeyen Sinan Yıldırım isimli vatandaş, ovayı kırmızıya bürüyen lalelerin koruyucuları olduğunu söyledi. Özellikle nesli tehlike altında bulunan endemik ve nadir bir bitki türü olan Muş Lalesi'nin tahrip edilmesi ve soğanından koparılması ile ticarete konu edilmesi halinde ise 244 bin 315 TL idari para cezası uygulanacak.

Muş lalesini koruyabilmek için yıllardır tarlasını ekmeyen çiftçi Sinan Yıldırım, Lalelere zarar verilmemesi konusunda uyarılarda bulunarak, "Geçmiş yıllarda tarlamızı ekip biçiyorduk. Tarlamızda laleler çıkmaya başlayınca tarlamızı ekip biçmedik. Bu doğal laleler çıksın diye yıllardır tarlamızı sürmüyoruz. İnsanlar buraya gelip fotoğraf çekip eğleniyor. İnsanlar bu güzellikten mahrum kalmasın diye tarlamı sürmüyorum. Laleler tarlamızda yetiştiği için biz bu laleleri koruyoruz. Kimse zarar vermesin kimse ezmesin bu güzellikleri. Biz Muş lalesini koruyoruz" dedi.

Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekmiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Muş Lalesini korumak için yıllardır tarlasını ekmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement