Ölüdenizli Yarenlerden "Mangal Style" Dansı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ölüdenizli Yarenlerden "Mangal Style" Dansı

Ölüdenizli Yarenlerden "Mangal Style" Dansı

Ülke çapında birçok festivale katılan Ölüdenizli Yarenler, hazırladıkları "Mangal Style" şarkısını Ölüdeniz'de mangal başında dans ederek tanıttı.

10.09.2013 11:53  Güncelleme: 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de yaşayan İngiliz ve İskoçyalı 5 kişinin oluşturduğu Ölüdenizli Yarenler Grubu, Güney Koreli star PSY'nin "Gangnam Style" şarkısını kendilerince yorumlayıp katıldıkları festivallerde seslendiriyor.

Ülkelerinde emekli olduktan sonra Ölüdeniz beldesine yerleşen yaşları 60 ile 70 arasında değişen 5 kişi, 2007'de kurdukları Ölüdenizli Yarenler Grubu ile yöresel şarkıları ve dansları öğrenerek katıldıkları festivallerde gösteri sunuyor.

Grup 6 yılda öğrendiği şarkı ve danslara Güney Koreli star PSY'yi üne kavuşturan "Gangnam Style" şarkısının sosyal medyada sözleri "Mangal Style" olarak değiştirilen versiyonuna kendi yorumlarını katarak hazırladı.

Ülkenin birçok yerinde düzenlenen festivallere katılan Ölüdenizli Yarenler, hazırladıkları "Mangal Style" şarkısını Ölüdeniz'de mangal başında dans ederek tanıttı. Grup üyelerinden David Groom'un sözlerini okuduğu şarkıda Liynn Buchanan, Margeret McAloon, Stuart Jameo, Jenny Lewington, dans ediyor.

Ölüdenizli Yaren Grubu Sanat Yönetmeni Coşkun Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007'de kurulan grubun seslendirdiği yöresel şarkıları katıldıkları festivallerde seslendirmesiyle dünya çapında üne kavuştuklarını söyledi.

Grubun 30'uncu şarkısını Güney Koreli star PSY'nin "Gangnam Style" şarkısının "Mangal Style" versiyonunu Türkçe söyleyip dans ederek repertuvarlarına eklediklerini anlatan Karabulut, "Gangnam Style" dansının hızlı bir dans olduğunu, grup üyelerinin yaşlarının ilerlemiş olmasına rağmen zorlanmadan dans edebildiklerini ifade etti.

Karabulut, grup üyelerinin şarkıyı ve dansı 3 ay gibi bir sürede öğrendiklerini kaydederek, grup üyeleriyle katıldıkları festivallerde Ölüdeniz'in tanıtımını yapıp ülke turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Dansı, ilk kez Yozgat'ta katıldıkları festivalde sunduklarını anlatan Karabulut, "Seyirciler grubu iki kez sahneye davet ederek gösteriyi tekrar tekrar izledi. Önümüzdeki festivallerde bu şarkıyı ve dansı sunmak istiyoruz. Grup üyeleri ilerleyen zamanlarda amatörce bu dansın klibini çekmeyi planlıyor" dedi.

Grubun solisti David Groom ise "Gangnam Style" şarkısını ve dansını çok sevdikleri için repertuvarlarına eklemek istediklerini söyledi.

Mangalın Türk kültüründeki önemini gördükten sonra şarkının Türkçe olan "Mangal Style" versiyonunu hazırladıklarıne dikkati çeken Groom, şarkıya amatörce klip çekmek istediklerini ifade etti.

Grup üyeleri daha sonra mangalda pişirdikleri köfteleri birbirlerine yedirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ölüdenizli Yarenlerden 'Mangal Style' Dansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement