Pınar Du Pre'den Yeni Sergi - Son Dakika
Kültür Sanat

Pınar Du Pre'den Yeni Sergi

Pınar Du Pre\'den Yeni Sergi

Pınar Du Pre; 11 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında Avusturya Konsolosluğu'nda sanatseverleri, kişisel sergisiyle buluşturuyor.

11.10.2012 10:22

Stilini "Jugendstil Pop-Art" olarak tanımlayan Gallery LiNART sanatçısı Du Pre; eserlerinde izleyiciyi uyandırmayı, iç anlayışını harekete geçirmeyi amaçlıyor.

Quantum mekaniği ve izafiyet teorisi anlayışından esinlenen Pınar Du Pre; çalışmalarında; günlük hayatımızın, akrilik, yaldızlama, tutkal ve bardak gibi cisimlerle olan somut ilişkisini yansıtmaktadır. Du Pre'nin bu yansıtmalarla oluşturduğu eserleri; yeni haber araçları, dijital sanatlar ve 'eski haber araçları' tarafından fiziksel gerçeğin algısının ve sanallığının bir karışımıdır.

"Akıllarımızın algılamamızın pencereleri olduğuna inanıyorum." diyen Du Pre, aklın; tüm görünümünü sınırlı ve belirsiz bakış açısı ile kendi bünyesinde bulundurduğunu belirtiyor. Pınar Du Pre devam ediyor: "Her birimizin hayatlarımızda farklı tecrübeleri vardır, fakat her bakış açısı geçerlidir. Beyinlerimiz, sonunda, bir diğer boyuttan izdüşümler olan frekansları yorumlayarak, matematiksel olarak tarafsız gerçeği oluşturmaktadır yani boşluk ve zamanın her ikisinin ötesindeki daha derin bir var olma düzenidir. Varoluşumuzun doğasını durmadan sorgulamam doyumsuz merakımdan ve gerçeğe olan çok derin sevgimden gelmektedir. İnsan yaşamının kutsallığına inanıyorum. Sanat merakımı dönüştürecek – bilimi resme aktaracak- şekilsizliğe şekil getirecek tuvalimdir."

Birbirinden değişik eserlerini, sanatseverlerin beğenisine sunacak olan Pınar Du Pre'nin kişisel sergisi; 11 Ekim – 9 Kasım 2012 tarihleri arasında Avusturya Konsolosluğu'nda!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pınar Du Pre'den Yeni Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement