Pir Sultan Abdal Yeniden Sadri Alışık Tiyatrosu’nda - Son Dakika
Kültür Sanat

Pir Sultan Abdal Yeniden Sadri Alışık Tiyatrosu’nda

Pir Sultan Abdal Yeniden Sadri Alışık Tiyatrosu’nda

2010- 2011 Tiyatro Sezonunda Sadri Alışık Tiyatrosu Erol Toy Tarafından Kaleme Alınan "PİR SULTAN ABDAL" Adlı Oyunu Sahneliyor.

02.12.2010 11:04

Oyuncuların yanı sıra dansçı ve müzisyenden oluşan 30 kişilik dev kadroyla sahnelenen oyunu Prof. Dr. Nurhan Karadağ yönetti.

Efes Pilsen sponsorluğunda büyük bir prodüksiyonla sahnelenen oyunun müzikleri Nedim Yıldız, koreografisi Ziver Armağan Açıl tarafından yapıldı. Oyunun kostümleri Faruk Saraç ve Gamze Kuş'a ait.

Oyunda; Pir Sultan Abdal Cem Özer, Ballıhan Melike Öcalan, Anlatıcı-Ozan Sadık Gürbüz, Hızır Mehmet Çepiç, Kara Kadı Yıldırım Gücük ve Ayhan Anıl, Sarı Kadı Yusuf Atala, Sofu Molla Fuat Onan, Hacı Boğos Ergün Demir, Ali Baba Tuncer Yenice, Aşarcı Barış Koçak, Ümmühan Merve Erdoğan, Kul Himmet Derviş Tezcan, Asesbaşı H.Şener Vurkaya, gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Akademi mezunu oyuncularının da yer aldığı 30 kişilik bir kadro rol alıyor.İlk kez 1967 yılında Ankara Halk Oyuncuları tarafından sahnelenen oyunda Pir Sultan Abdal, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda yeniden diriliyor. Pir Sultan Abdal oyunu, konusunu 16. yüzyılda yaşamış olan ünlü halk ozanının yaşantısından alır. Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Banaz köyünde doğan Pir Sultan Abdal, dönemin haksızlıklarına köylülerle birlikte karşı çıktığı için, bir zamanlar yoldaşı olan Sivas valisi Hızır paşa tarafından astırılmıştır.

Erol Toy, Pir Sultan Abdal'ın yaşantısını; rivayet ve efsaneler ve de ozanın şiirleriyle destekleyerek kaleme almıştır. 16.Yüzyıl halk isyanlarından yola çıkarak yazılan oyun, Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın özgün yorumuyla yeniden sahnelenmekte... Bu efsane, şiirler, türküler ve semah gösterileriyle, 4 Aralık Cumartesi günü saat 20.30'da Profilo Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Pir Sultan Abdal Yeniden Sadri Alışık Tiyatrosu’nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement