Roberto Zucco - Son Dakika
Kültür Sanat

Roberto Zucco

Roberto Zucco

Fransız oyun yazarı Bernard-Marie Koltés'in modern klasiği Roberto Zucco, Moda Sahnesi prodüksiyonuyla Zorlu PSM'de!

14.11.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız oyun yazarı Bernard-Marie Koltés'in modern klasiği Roberto Zucco, Moda Sahnesi prodüksiyonuyla Zorlu PSM'de!

İtalyan seri katil Roberto Succo'nun hayatı ve cinayetlerinden esinlenen Roberto Zucco, kronolojik olarak birbiriyle bağlı olan on beş sahneden oluşuyor. Mitolojik figürlere gönderme dolu olan bu sahnelerin her biri bir eylemi temsil ediyor ve oyunda adı olan tek karakter Roberto Zucco üzerinden kapatılma, özgürlük yoksunluğu, suç ve ahlak gibi temaları sorguluyor. Shakespeare, Çehov, Ionesco ve Genet gibi isimlerin eserlerinin arasında da gezinmeyi ihmal etmeyen metin, Koltés tiyatrosunun absürdizminin en başarılı örneklerinden birini sunuyor.

Koltés'in modern klasiğini Ezgi Coşkun'un çevirisi ve Kemal Aydoğan'ın rejisiyle sahneleyen Moda Tiyatrosu, Bengi Günay'ın sahne tasarımı ve İrfan Varlı'nın ışık tasarımı da eklenince ortaya başarılı bir yorum çıkarıyor. Oyuna adını veren başrol karakteri İnan Ulaş Torun tarafından canlandırılırken ona eşlik eden Hülya Gülşen, Murat Tüzün, Ezgi Coşkun, Deniz Elmas, Çağlar Yalçınkaya ve Hasan Demirtaş'tan oluşan oyuncu kadrosunun güçlü performansları, 3. sezonuna girecek oyunun eleştirmenler ve seyirciler tarafından beğeniyle karşılanmasını sağlıyor.

Bernard-Marie Koltés'in İtalyan seri katil Roberto Succo'nun hayatından esinlenerek yazdığı ve temelde bir insanın kimliğinin nasıl oluştuğunu sorgulayan modern klasiği Roberto Zucco, Moda Sahnesi yorumuyla  Zorlu PSM'de!

Bernard Marie Koltés - Yazar

Ezgi Coşkun - Çevirmen

Kemal Aydoğan - Yönetmen

Bengi Günay - Sahne Tasarımı

İrfan Varlı - Işık Tasarımı

İnan Ulaş Torun - Oyuncu

Hülya Gülşen - Oyuncu

Murat Tüzün - Oyuncu

Ezgi Coşkun - Oyuncu

Deniz Elmas - Oyuncu

Çağlar Yalçınkaya - Oyuncu

Hasan Demirtaş - Oyuncu

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement