Romeo&juliet - Son Dakika
Kültür Sanat

Romeo&juliet

Romeo&juliet

Çağdaş bir yorumla sahnelenen "Romeo&Juliet", 14 Aralık'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

14.12.2016 18:04

Çağdaş bir yorumla sahnelenen "Romeo&Juliet", 14 Aralık'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşuyor.

"Herkesi tiyatro ile buluşturma hedefiyle yola çıkan Nilüfer Belediyesi 'Tiyatro', yeni sezonda perdelerini, tüm dünyada 400. ölüm yıl dönümünde anılan William Shakespeare'in Romeo ve Juliet isimli oyunu ile açtı. Shakespeare'in klasik oyununa farklı bir yaklaşım getiren Romeo ve Juliet'in prömiyeri 6 Ekim tarihinde Nazım Hikmet Kültürevi sahnesinde geniş katılımla gerçekleşti.

İzleyiciyi çok farklı bir Romeo ve Juliet ile karşı karşıya getiren oyun, 15 yaş üzerindeki izleyiciler için, çağdaş bir yorumla sahnelenen oyun tek perde ve 100 dakika sürüyor. Ser- dar Biliş'in yönettiği Romeo ve Juliet'i güncel Türkçeye Ahmet Sami Özbudak uyarladı. Dekor ve ışık tasarımını Cem Yılmazer, kostüm tasarımını Tomris Kuzu'nun yaptığı oyunun koreografisi Tuğçe Tuna'ya ait.

Romeo'yu Mert Tiryaki'nin, Juliet'i Melissa Akman'ın canlandırdığı oyunun diğer oyuncuları Cansu Ecem Erkek, Çağdaş Tekin, Deniz Gürsucu, Elit Andaç Çam, Gökhan Kum, Hakan Kahraman, İbrahim Ersoylu, Meral Kaya, Mesut Özsoy, Suat Onur Çalık, Şeyma Gökçe Cengiz ve Yüce Armağan Erkek.

Romeo ve Juliet sadece kült bir aşk hikayesi değil, her zaman günümüzü yansıtacak ka- dar güncel olmayı başarmış bir öykü. Bu kez unutulmaz aşkın kahramanları Romeo ve Juliet bir lise sınıfında vücut bulup; tutkuyu ve aşkı şenlikli bir ders tadında aktarıyorlar bize."

Güncel Türkçeye Uyarlayan: Ahmet Sami Özbudak

Yöneten: Serdar Biliş

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement