ŞEKERBANK'tan Sanata Tam Destek - Son Dakika
Kültür Sanat

ŞEKERBANK'tan Sanata Tam Destek

ŞEKERBANK\'tan Sanata Tam Destek

Şekerbank, Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'ni geçtiğimiz yıllarda faaliyete açtı.

30.09.2013 10:44

Şekerbank, yereli küreselle bütünleştirerek sanat üretimini desteklemek, toplumu sanata yakınlaştırmak misyonu çerçevesinde, Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi'ni geçtiğimiz yıllarda faaliyete açtı. Açıkekran Galeri; şimdi de Rus asıllı Fransız sanatçı Olga Kisseleva'nın "Precarity of The Artist – Sanatçının Prekerliği" sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin açılışı geçtiğimiz gün Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Küratör Ali Akay, Sanat Eleştirmeni Alla Chernetska, Fransa'nın ilk Digital Sanatlar Okulu Kurucusu Monika Siejka ve Sabancı Müzesi Kasa Galeri Direktörü Özden Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.

Nişantaşı'nda yer alan Açıkekran'da gerçekleştirilen sergi açılışının ardından Sofa Hotel Frida Salonu'nda geniş bir dinleyici kitlesiyle düzenlenen ve sergi ile aynı adı taşıyan bir konferans da düzenlendi. 2 Kasım'a açık kalacak sergi, günümüz sanat piyasasında tutunmaya çalışan bir dizi genç sanatçının ekonomik sebeplerden dolayı yaşamak zorunda kaldıkları ikili hayatları konu alıyor.

Sanatçının Prekerliği

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi Küratörü Ali Akay sergi ile ilgili olarak; "Olga Kisseleva'nın bize gösterdiği eğreti (preker) yaşamın içinde var olan sanatçı-öğrenci örneklerini takip ettiğimizde, sanatçıların her şekilde ve her durum içinde sanatçı olarak düşünebildikleri vakit, sanat yapmaya devam ettiklerini, başka bir ortamda da sanat yapmayı başardıklarını ve sanatın sadece mesleki bir şey değil; bir düşünme biçimi ve yaşam tarzı olduğunu görüyoruz. Bu, bir yandan ironik olarak bu durumu bize gösterirken diğer yandan da bize tamamen olumlu bir bakışı sunuyor. Durumu olumlamıyor ancak içindeki enerjik gücün potansiyelini olumlayarak gösteriyor. En bedbaht ve umutsuz durumun bile büyük bir düşünsel ve sanatsal kudrete sahip olabileceğini neşe ile hatırlatarak büyük bir optimizm örneğinin gücünü ortaya koyuyor; bizi bu alanda düşünmeye itiyor, yeni bir bakış içine girmemizin imkanlarını veriyor." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ŞEKERBANK'tan Sanata Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement