Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor!

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor!

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali;Bodrum Oda Orkestrası'nın konserini denizle bütünleşen Apollon Tapınağı'nda sanatseverlere buluşacak!

19.07.2011 11:03  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 28 Temmuz 2011, Perşembe akşamı saat 21:30'da, Bodrum Oda Orkestrası'nın konserini denizle bütünleşen Apollon Tapınağı'nda sanatseverlere ücretsiz olarak sunacak!

Bach, Albinoni, Mozart ve Vivaldi'nin eserlerinin seslendirileceği konserde; Antonio Pirolli yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası'na neslinin en büyüleyici kemancılarından Mario Hossen eşlik edecek.

Apollon Tapınağı'nda gerçekleşecek konserde Bodrum Oda Orkestrası'nın şefliğini; çok geniş bir opera ve senfoni repertuarına sahip İtalyan orkestra şefi Antonio Pirolli üstlenecek. Dünyanın en önemli opera, senfoni orkestralarına ve festivallerine davet edilen Pirolli'nin yönetimindeki orkestraya solist olarak ise; sekiz yaşından beri keman solisti olarak sahneye çıkan usta sanatçı Mario Hossen eşlik edecek. Klasik yaklaşımı ve etkileyici performans stiliyle dikkat çeken keman virtüözü Hossen; "Paganini'nin ünlü keman konserini yorumlayan mükemmel bir ses, berrak bir ton ve enerjiye sahip bir keman solisti" olarak değerlendiriliyor.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 11.'si düzenlenen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşecek konserde Bodrum Oda Orkestrası; J.S.Bach'ın "Brandenburg Konçertosu"nu, T.Albinoni'nin "Adagio"su, W.A.Mozart'ın "Küçük Bir Gece Müziği"ni seslendirecek. Orkestraya, A. Vivaldi'nin "Mevsimler" eserinde ise solist olarak Mario Hossen eşlik edecek.

Bodrum–Turgutreisli olan, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Numan Pekdemir tarafından 2008 yılında kurulan Bodrum Oda Orkestrası; İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşuyor. Çalışmalarını Turgutreis Belediyesi'nin destekleriyle sürdüren orkestra, müzik sanatının en güzel örneklerini halka sunmayı amaçlıyor.

2001 yılından bugüne gerçekleştirilmekte olan Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; kültür-sanatı, tarih ve turizmle bütünleştirerek sanatı, sanatçıyı, yaz mevsiminde Side'de ve çevresinde buluşan yüz binlerce insana sunmak, Side'yi dünyaya Side Festivali aracılığıyla da tanıtmayı amaçlıyor.

Bodrum Oda Orkestrası'nın Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleşecek konseri; 28 Temmuz 2011, Perşembe akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak seyredilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Side 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement