Sıradanlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Sıradanlar

Şerafettin Kaya'nın yazıp yönettiği Sıradanlar tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

16.04.2017 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şerafettin Kaya'nın yazıp yönettiği Sıradanlar tiyatro oyunu, izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yazan/Yöneten: Şerafettin Kaya

Oynayanlar

Ekin Bulut, Buket Erdem Çiğdem Sakarya İslam Çamyar, Şerafettin Kaya, Yeliz Kömürcü

1-İşportacı

2-Seyyar satıcı kız

3- Ressam

4-Çaycı

5- Müzisyen

"Bu oyun tutunamayanların hikayesi olmakla birlikte umudun, öğrenmenin ve değişimin sonsuzluğunu bize yeniden hatırlatır.

Sıradanlar adlı oyun karakterlerin hayatlarını ve psikolojilerini lirik bir dille kullanarak anlatır. Dört farklı bireyin, hayatın içinde nasıl mücadele ettiklerine tanık oluruz. Bu karakterler her şeye rağmen umutlarını yitirmeden hayata tutunma mücadelesini sürdürürler.

İşportacı, ressam ve seyyar satıcı kızın hayatlarından etkilenen çaycı büyük bir değişim göstererek öz güven kazanır. Çaycı her yönüyle değişmiştir. Hayat boyu ezik yaşamanın kendisinde yarattığı tahribatı bu üç seyyar satıcılardan çıkartır. Seyyar satıcıların sokağını ele geçirir ve sonunda onları oradan gönderir.

İşportacı; köyden kasabaya oradan da büyük şehre göç eden biridir. Hiçbir yere ait hissetmez kendini mülksüz ve mekan sızdır. Yalnızlığını sırtında bir kambur gibi taşıyarak nasıl yaşadığını anlatır. Sokakta İkinci el giysiler satar.

Ressam; kederini, yalnızlığını, sıkıntısını ve sanatıyla hayat da kalma mücadelesini anlatır. Onun hikayesine tanık oluruz. Var olmanın hayal ve gerçek arasındaki ince sınırı hisseder ve bunun isyanını haykırır. Sokak da resim çizerek hayatını kazanır.

Seyyar satıcı kız; tutunamayan bir kent kadının ruh halini anlatır. Kadının toplum içindeki bireyselleşmesinin zorluğuna vurgu yapar. Sokak da satıcılık yapar.

Çaycı; garip kendini ezik hisseden biridir. Sokak da seyyar çaycılık yapmaktadır. Diğer bu üç karakterlerin söylem ve anlatılarından etkilenerek kendi değişimini yaşar. Özgüvenli biri olur ve sokağı ele geçirir."

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beyoğlu

Mekan : Tatavla Sahnesi

Mekan Adresi : Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu, No: 2B

Başlangıç Saati : 17.04.2017 20: 30: 00

Bitiş Saati : 17.04.2017 22: 30: 00

Kategori : Sıradanlar

Tür : Sahne Sanatları

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Sıradanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement