Uzay Zaman Show - Son Dakika
Kültür Sanat

Uzay Zaman Show

Uzay Zaman Show

Uzayın ve zamanın derinliklerinde, eğlenceli bir yolculuğa hazır mısınız?Hamza Yardımcıoğlu'nun sahnelediği Uzay-Zaman Show, seyircinin de katılımıyla gerçekleştirilen bir düşünce deneyi ve aynı zamanda bir sahne gösterisidir.

07.10.2016 19:34

Uzayın ve zamanın derinliklerinde, eğlenceli bir yolculuğa hazır mısınız?

Hamza Yardımcıoğlu'nun sahnelediği Uzay-Zaman Show, seyircinin de katılımıyla gerçekleştirilen bir düşünce deneyi ve aynı zamanda bir sahne gösterisidir. Platon'un idealizm anlayışını, Pisagor'un sayılardan meydana gelen evren düşüncesini ve Wachowski kardeşlerin Matrix filmini, basit ve eğlenceli bir şekilde ilişkilendirir. Bilimselliğin sınırları içerisinde, varoluşa dair soru işaretleri uyandırır.

Geronimo bir kuru kafadır. Başlangıçta gece olur ve Geronimo uykuya yatar. Düşünce deneyin gerçekleşmesi için Geronimo'nun uykusunun derinleşmesi ve rüya görmeye başlaması gerekmektedir. Rüya başlayınca, kurmaca bir bilgisayar simülasyonu aracılığıyla Geronimo'nun rüyasına girilir ve orada gerçekleşen diyalog, uzay zaman algımızı gözden geçirmemiz gerektiğini ortaya koyar.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Uzay Zaman Show - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement