Yapı Kredi Yayınları Çocuk Kitapları - Son Dakika
Kültür Sanat

Yapı Kredi Yayınları Çocuk Kitapları

Yapı Kredi Yayınları Çocuk Kitapları

Yapı Kredi Yayınlarından çocuk kitapları çıktı.

16.01.2012 16:36

Kırmızı Zar

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Kırmızı Zar – Bir Dorset Muamması kitabı, insanlığın içinde bulunduğu bu delilik haline ve savaşın anlamsızlığına isyan eden onbaşı Jack Yeoman'ın hikayesini anlatıyor.

1. Dünya Savaşı olanca şiddetiyle devam etmektedir. İnsanlığın içinde bulunduğu bu delilik haline ve savaşın anlamsızlığına isyan eden onbaşı Jack Yeoman, 1916 yılının Ekim ayında Batı Cephesi'ni terk eder. Savaşa gitmeden önce babasının hediye ettiği biri beyaz diğeri altı yüzünde altı farklı simge bulunan kırmızı renkteki iki tuhaf zarı yanından ayırmayan Jack, her karar anında bu iki minik zara danışmaktadır. Zarlar onu memleketi Dorset'e kadar getirir, Jack üvey kız kardeşi Maggie Fox'la gizli bir buluşma ayarlar. Ne ki, bir firari olduğu hemen anlaşılacak ve Maggie ile birlikte yeniden yola koyulması gerekecektir. Yaşayanlarla ölülerin, gerçeklikle yanılsamanın birbirine karıştığı bir muammanın derinliklerine sürüklenen Jack'i yeni bir karar anı beklemektedir. Üstelik bu defa zarların yardımı olmaksızın.

Kırmızı Zar

Roger Norman

14 TL

217 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Feridun Oral'dan Yeni Bir Kitap: Küçük Fare Bidi

Küçük fare Bidi, çiftlikteki bütün hayvanları eğitmişti: Kazları, kedileri, atları, köpekleri, hatta örümcekleri ve deredeki balıkları bile… Ama en büyük hayali kaplan terbiyecisi olmaktı. Tabii bu mümkün değildi. Derken bir gün kasabaya bir sirk geldi ve… Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Küçük Fare Bidi'nin bu çok renkli hikâyesini Feridun Oral yazdı ve resimledi.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok sergi, bienal ve yarışmaya katılan Feridun Oral, kitaplarıyla çeşitli ödüller aldı. 2011'de Yapı Kredi Yayınları'ndan Pirinç Lapası ve Küçük Ejderha ile yetişkinler için hazırladığı sürpriz bir kitap Fark Etmemişim Bilmiyordum/ Şile Kitabı yayımlanan Oral, Küçük Fare Bidi'yle yine kalplere taht kuracak.

TADIMLIK

"Bidi hemen yatağından fırladı, hızla giyinip kuşandı. Sirkin kurulduğu çayıra koştu. Ortalıkta kimsecikler yoktu. Doğru tahmin etmişti. Kaplanın ayak izleri henüz silinmemişti. Belli ki ormanda saklanmıştı. Sessizce ormanda ilerlemeye başladı, kırbacını şaklatıp kaplana seslendi. Kaplan birden kükredi, koşarak yanına geldi. Ne de olsa eğitimliydi."

Küçük Fare Bidi

Yazan ve resimleyen: Feridun Oral

14 TL

Yapı Kredi Yayınları

Filiz Özdem'den Bir Dostluk ve Aşk Masalı: Rosros ile Zenzen

Filiz Özdem, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Rosros ile Zenzen – üzüm satan kedileri ve balık tutan köpekleri'nde, çocukların ve büyüklerin dünyasında ortak bir duygu, yalnızlık üzerine bir masal anlatıyor.

Rosros Efendi kendi yalnızlığına gömülmüş, evinden bile çıkmayan, kedileri Pıtpıt ile Çıtçıt'tan başka yoldaşları olmayan, insanlarla görüşmeye görüşmeye sonunda sadece kedidilinde konuşabilen biri olup çıkmıştır.

Zenzen Hanım da ona benzer bir hayat sürmektedir. Onun da köpekleri Bitbit ile Gitgit'ten başka kimsesi yoktur ve o da insanlarla görüşmeye görüşmeye sadece köpek dilinde konuşabilen biri olmuştur. Üstelik kediler ve köpekler, onların bütün bakımını, evin geçimini de üstlenmiş, haliyle onlar da dışarıda insan dilinde konuşur olmuştur. Derken bir gün, kaderlerine başkaldıran ve kitabın gizli kahramanları olan Pıtpıt ile Çıtçıt ve Bitbit ile Gitgit sayesinde Rosros ile Zenzen'in hayatları kesişir…

Rosros ile Zenzen'in hikâyesi mutlu sonla bitiyor bitmesine; ama onlar, masalların ortak kaderini sürdürerek, alışılageldiği üzere hem aşka, hem zenginliğe, her şeyiyle pırıltılı ve görkemli bir hayata yelken açmıyorlar. Sürpriz tercihleri oluyor.

.

Rosros ile Zenzen

Filiz Özdem

Resimleyen: Buket Topakoğlu Gencer

6 TL

41 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

RED KİT

Toplu Albümler 3

1952 – 1956

Vahşi Batı'nın kötülerinin en büyük kabusudur Red Kit. Gölgesinden hızlı silah çeken kovboyla, ne büyük şarlatan Doktor Doxey boy ölçüşebilir ne de usta silahşör Örümcek Ayak. Bu albüm aynı zamanda Rene Goscinny'nin ünlü kovboya yazdığı ilk hikayeyi de içeriyor. Bu kitapta Morris ve Goscinny tarafından hazırlanan tarih sırasıyla Red Kit'in orijinal 7., 8. ve 9. albümleri yer alıyor. Kitapta yer alan maceralar ise Doktor Doxey'in İksiri, İnsan Avı, Örümcek Ayak, Red Kit ile "Hap", Demiryolu Haydutları.

Red Kit Toplu Albümler 3

Yazan: Morris & Goscinny

Çizen: Morris

Çeviren: Eray Canberk

144 sayfa, Fiyat: 25 TL

Yapı Kredi Yayınları

RED KİT – 51

Gölgesinden daha hızlı sapan çeken küçük kovboy

Red Kit'in 51. sayısında gölgesinden hızlı silah çeken kovboyun çocukluğuna, yani "gölgesinden hızlı sapan çektiği" döneme gidiyoruz. Bir gün büyük (ve yalnız) bir kovboy olacağını bilen ama o zamanlar huysuz bir dedenin yanında yolculuk eden öksüz ve yetim Red ile kurtların elinden kurtardığı minicik tay Düldül'ün ilk maceralarında Kızılderililerle askerler de rollerini büyük bir başarıyla oynuyor.

Albüm 1985 tarihli bir Morris, Léturgie ve Pearce ortak çalışması.

Red Kit 51 – Red'in Çocukluğu

Yazan: Jean Léturgie

Çizen: Morris - Pearce

Çeviren: Eray Canberk

48 sayfa, Fiyat:10 TL

Yapı Kredi Yayınları

DALTONLAR ÇİFT GÖRÜYOR

Şans Daltonlar'ın yüzüne gülmüş, karşılarına Vahşi Batı'da kasaba kasaba dolaşarak kendilerinin taklidini yapan tiyatrocuları çıkarmıştır. Kanunsuz kardeşler, hapisten kaçar kaçmaz kendi soygunlarını sahnede canlandıran bu oyuncuların "sanatından" sonuna kadar yararlanmaya karar verir.

Daltonlar Çift Görüyor

Olivier Jean-Marie – François Hacker

Çeviren: Orçun Türkay

78 sayfa, Fiyat: 9 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yapı Kredi Yayınları Çocuk Kitapları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement