Yarım asırlık tecrübesini kitaplaştırdı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yarım asırlık tecrübesini kitaplaştırdı

Yarım asırlık tecrübesini kitaplaştırdı

Fotoğraf sanatının duayeni Ersin Alok, 55 yıllık fotoğrafçılık serüvenini kitap haline getirdi.

11.02.2016 15:58  Güncelleme: 16:03


Alok, fotoğraf teknikleri üzerine kaleme aldığı kitabında, en özel çalışmaları arasından seçtiği fotoğrafları ve fotoğrafların ortaya çıkış sürecini detaylı olarak aktarıyor.

Ersin Alok, fotoğraf sanatına ilgi duyanlar için bir başucu kitabı niteliğinde olduğunu belirttiği kitabına ilişkin şunları söyledi:

"'Bir Fotoğraf Ustası: Ersin Alok' isimli kitabım, fotoğrafla geçen 55 yılımın özeti aslında… Var olan tecrübelerimi kendime saklamak yerine, aktarmayı ve paylaşmayı ilke edinmiş biriyim. Mesleğim gereği, dünyanın birçok yerinde fotoğraf çektim ve fotoğraflarımla ülkemi temsil etme gururunu yaşadım. Bu deneyimi aktarmanın en iyi yolunun da kitap olduğunu düşünüp, Peyman Sükran Sabanuç ile kolları sıvadık ve 'Bir Fotoğraf Ustası: Ersin Alok' isimli kitabı hazırladık."

Fotoğraf tekniklerine dair detaylı bilgilerin yer aldığı eserde; fotoğrafın nasıl çekildiği ve fotoğrafı farklılaştıran detayların neler olduğu anlatılıyor. Salt teorik bilgilerle dolu kitapların sıkıcı olduğunu vurgulayan Alok, "Bu kitap, yaşamdan örneklerin yer aldığı, bakmak ve görmek arasındaki farkın nerelere uzandığını anlatan, meraklısına bilgi ve keyif verecek bir kitap" dedi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yarım asırlık tecrübesini kitaplaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement