Yozgat'ın Sorgun ilçesinde öğrenciler Çadır Höyük kazılarını inceledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde öğrenciler Çadır Höyük kazılarını inceledi

Yozgat\'ın Sorgun ilçesinde öğrenciler Çadır Höyük kazılarını inceledi

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, 25 öğrenci Çadır Höyük'te yapılan kazı çalışmalarını inceledi. Öğrencilere, Peyniryemez köyü yakınlarındaki 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip kazılar hakkında bilgi verildi. Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, bu tür etkinliklerle öğrencilerin tarih ve kültür bilincinin arttığını ve tarihi kalıntıların korunmasında daha duyarlı olacaklarını belirtti.

10.08.2023 10:09

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde belediye tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Çadır Höyük'te yapılan kazı çalışmalarını inceledi.

Geziye katılan 25 öğrenciye, Peyniryemez köyü yakınlarındaki 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip kazılarla ilgili bilgi verildi.

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, geçmişinin ve değerlerinin kıymetini bilen nesiller yetiştirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu tür gezilerle öğrencilerin tarih ve kültür bilincinin arttığını ifade eden Ekinci, "Böyle önemli tarihi kalıntıları yerinde gören ve birinci ağızdan bilgi alan öğrencilerimiz birer dünya mirası olan bu tür zenginliklerimizin korunmasında daha duyarlı olacaklardır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yozgat'ın Sorgun ilçesinde öğrenciler Çadır Höyük kazılarını inceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement