Berhudar Ol Orhan Baba! - Son Dakika
Magazin

Berhudar Ol Orhan Baba!

Berhudar Ol Orhan Baba!

Ünlü isimler, yazdıkları yazılarla Orhan Baba'nın 60'ıncı sanat yılını kutladılar.

19.09.2012 06:03  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SEZEN AKSU

Orhan, seni gebertirim! Sen hiçbir şey yapmadan sadece varlığınla, bizlere öğrettiğin sabrınla, sükunetinle, olgunluğunla, üretiminle, o koca kalbinle çok yaşa. Ülkeye, bizlere kattığın her şey için sağol, varol arkadaşım.

EBRU GÜNDEŞ

Sizin gibi bir hoca, sizin gibi bir müzik üstadı, sizin gibi bir duayen, sizin gibi bir ekol, sizin gibi bir değer, sizin gibi bir baba tarafından gebertilmek istiyorum. Yıllarca sizin şarkılarınızla, hep beraber berhudar olmak dileğiyle.

HANDE YENER

Bana kaderimin en güzel oyunlarından biri oldu, bu şarkıyı Orhan Gencebay'a saygı albümünde seslendirmek... İyi ki varsınız ve ölümsüzlüğünüzle yaşayacaksınız Orhan Baba.

NİLÜFER

Efsane bir sanatçının, klasikleşmiş eserlerinden birini söylemek, benim için çok heyecan verici bir durumdu. Bu görkemli şarkılar için çok teşekkürler, berhudar olun Orhan Gencebay...

MUSTAFA SANDAL

Orhan Baba'nın nadir pozitif disko şarkılarından biri olan 'Kır Gönlünün Zincirlerini'yi, seneler sonra onun için, onun bu kıymetli projesinde seslendireceğimi bilmeden, senelerce bu şarkıyı dinledim durdum. Hatta filmini bile kaç kez seyrettim hatırlamıyorum.

ÖZCAN DENİZ

Orhan Gencebay'ı dinlemek bir müzik türünü dinlemek değildir. O Orhan Gencebay'dır ve üç nesilden sonra genetik yapımıza neredeyse kodlanmış bir isimdir. Benim için yazlık sinemadır ve çocukluğumdaki şehrin sesidir. Onu çok seviyorum.

TARKAN

ANILARIMIZA AŞK VE UMUT KATTI

'Hatasız Kul Olmaz' gibi klasikleşmiş bir eseri yeniden yorumlamak, belli ki kolay olmayacaktı. Şarkının orijinal versiyonundaki o naif ruha ve Orhan Gencebay'ın yorumundaki o alıştığımız duygusuna sadık kalarak, yeni bir versiyon yapmak lazımdı. Öte yandan benimle bütünleşip bana ait hale gelmeliydi şarkı. Haftalar süren stüdyo çalışmaları sonucunda benim yorumum ve tarzımla yeni bir 'Hatasız Kul Olmaz' doğmuştu. Heyecanla ilk Orhan Baba'ya dinlettim. "Evlat sen ne yaptın ya? Harika olmuş" deyince içim rahatladı, yüzüm güldü. 'Orhan Baba, birbirinden muazzam besteler, güfteler ve gönülden kopup gelen nağmelerle anılarımıza anlam kattı, renk kattı, aşk kattı, umut kattı, sevgi kattı. Berhudar ol Orhan Baba! Çok kıymetlisin.

AJDA PEKKAN

ŞARKIYI SEVEREK SÖYLEDİM

Can dostum, büyük sanatçı Orhan Gencebay'ın muhteşem şarkılarını her zaman çok severek seslendirdim. Bu projede onunla tekrar buluştuğumuz için çok mutluyum. Umarım sevenlerimiz de 'Severek Ayrılalım'ı severler...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Berhudar Ol Orhan Baba! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement