Cem Yılmaz Baba Oldu! - Son Dakika
Magazin

Cem Yılmaz Baba Oldu!

Cem Yılmaz Baba Oldu!

10 Mart'ta evlenen Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu çifti bu sabah "Kemal"e erdi.

02.08.2012 12:03  Güncelleme: 17:03

Ünlü şovmen Cem Yılmaz ve eşi Ahu Yağtu'nun "Kemal" adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Yılmaz yaşadığı sevinci, hastaneye ziyarete gelen dostlarıyla paylaştı.

Ahu Yağtu, sabah saat 08.12'de sezaryenle erkek bebek dünyaya getirdi. Kemal adı verilen bebeğin 49 cm uzunluğunda ve 3 kilo 155 ağırlığında olduğu belirtildi. Doğumu, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cihat Ünlü gerçekleştirdi. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Doğum sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Hem annenin, hem de bebeğin sağlıkları gayet iyi. Bebeğin ağırlığı 3 kilo 155 gram, boyu ise 49 cm" denildi.

Öte yandan Cem Yılmaz'ın dostları da hastaneye koştu. Biricik Suden, Ozan Güven, Tolga Çevik hastaneye gelerek Yılmaz'ın sevincine ortak oldu. Cem Yılmaz ise uzun süre eşinin yanında bekledikten sonra kafeteryaya inerek, Ozan Güven'le bir süre sohbet etti

CEM YILMAZ HEDİYELER KONUSUNDA UYARDI

3 VIP oda kiralayan Yılmaz, ziyarete gelecek yakınlarına "hediye konusunda abatılı olmayın" ricasında bulundu.

SEZARYEN YASAK DEĞİL MİYDİ?

Sezaryan doğum, en son hayata geçirilen uygulamalar doğrultusunda sağlık açısından bir gereklilik olmadığı takdirde uygulanamıyor. Fakat Ahu Yağtu rahatça sezaryanla doğum yapabildi.

Durum böyle olunca bazı ünlüler de yorumlarını eksik etmedi:

"SÖZ KONUSU OLAN SAĞLIK BELKİ BEBEK TERS GELDİ"

Oyuncu-Sunucu Pınar ALTUĞ:

Ben normal doğum yaptım. İnsanların hayatlarına karışmayı ve yorum yapmayı seven biri değilim. Herkes kendi kararını kendisi verir. Ünlülere imtiyaz olduğunu düşünmüyorum hiçbir konuda. Çünkü söz konusu olan sağlık. Ünlüsünüz diye sezaryen imtiyazının olması saçma. Sağlıktan bahsediyoruz. Ahu Yağtu'nun sezaryen kararını nasıl tartışmaya açarsınız? Siz hakikaten Ahu'nun sağlık sorunu olup olmadığını bilebilir misiniz? Siz insanların sağlık durumlarının ne olduğunu bilemezsiniz. Sadece bilinen, ünlü bir insan diye böyle bir yafta yapıştırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Nereden bilebilirsiniz ki ne olduğunu? Belki bebek ters, belki vücudu normal doğuma müsaade etmiyor, her şey olabilir. Nasıl imtiyaz olabileceği şeklinde bir yorum yapılabiliyor bunu anlamıyorum. Bunun büyük saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

"ÜNLÜ-ÜNSÜZ AYRIMI YAPMAM"

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İTİL:

Doktoru sezaryen kararı için "özel bir neden" olduğunu söylüyor. Hekim böyle bir endikasyon koymuşsa bunu hastanın durumunu düşünerek koymuştur. Bu sonuçta hekimle hasta arasında bir sözleşmedir. Yasaya göre bir neden yokken annenin sezaryen istemesi yasak. Böyle bir uygulama gelişmiş ülkelerde yok. İyice bilgilendirilmiş bir hastada, annenin doğum korkusu olsun ya da olmasın sezaryen olabilmesi gerekir. Hasta haklarına saygı bunu gerektirir. Doktorlar sezaryenle ilgili uygulama yaparken, ünlü-ünsüz ayrımı yapmaz. Burada hem anneyi hem bebeği düşünen bir tavır sergilenmesi gerekir, yasa ünlü ünsüz ayrımı yapmıyor. Anne isteğinin kanunla yasaklanmaması gerekir. Ben ünlü ünsüz ayrımı yapmam.

"KANUN HERKESE EŞİT OLMALIDIR BEN HASTAYI İKNA EDERDİM"

Dr. Ümit GÖKTOLGA:

Ünlülere imtiyaz yapılmaması gerekir, yapılmadığını biliyorum. Sezaryen ile ilgili kanun çıktı. Bu durum kanuna bağlanmış olduğu için kanunun farklı kimselere farklı uygulanması söz konusu olamayacağına göre tıbbi koşullara göre karar vermek gerekir. Tıbbi gerekçeler biraraya gelmişse sezaryen bir haktır ve kanun herkese eşit uygulanır. Hastanın sezaryen istemesi de tıbbi gerekçelerden bir tanesi oldu. Doğumla ilgili aşırı korkuları, endişeleri varsa bu da sezaryen için tıbbi bir gerekçedir. Bir psikolog ya da psikiyatr normal doğum kaygısı olduğunu belgelerse sezaryen yapılabilir. Normal doğurmak istemeyene bunu zorla yaptırmanın tıbben ve vicdanen uygun olmadığını düşünüyorum. Ben genelde hastalarımı normal doğum için ikna ediyorum.

"ÜNLÜ DİYE AYRICALIK OLMAZ"

Sanatçı Hülya KOÇYİĞİT:

Hamilelik bir kadının hayatında en hassas olduğu dönem, dolayısıyla kendi sağlığı ile ilgili kararı elbetteki kendisinin vermesi en doğrusudur diye düşünürüm. Ancak elbetteki arzu edilen, tercih edilen normal yolla doğurmaktır. Bu yasaklamayla olmamalı, kişinin kendi tercihi burada göz önüne alınmalı. Ama elbetteki tavsiye olarak eğer sağlığında problem yoksa doktoru uygun görüyorsa, tabii ki normal doğum her zaman tavsiye edilir. Bence ünlü diye hiçbir kişiye imtiyaz tanınmaz, hiçbir doktor böyle bir şey yapmaz. Kendim normal doğum yaptım. Ancak Gülşah'ın doğum riski vardı sancısı gelmiyordu, uzun süre iğneler yapıldı bekletildi. Sancı gelmeyince zamanı da dolduğu için operasyonu uygun gördü. Benim tavsiyem keşke herkes normal doğumla sağlıklı doğum yapabilse.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Cem Yılmaz Baba Oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement