En Doğru Parfümü Stilinize Göre Seçin - Son Dakika
Magazin

En Doğru Parfümü Stilinize Göre Seçin

En Doğru Parfümü Stilinize Göre Seçin

Sizin için doğru olan parfümü bulmak aslında çok basit.

10.02.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü modacı Michael Kors, "Parfüm en önemli aksesuvardır çünkü son derece kişisel bir şeydir" diyor. Peki, sizin için yaratılmış mükemmel parfümü nasıl tanırsınız? Güzellik sitesi Mascarammaxx.com, bu sorunun cevabının sevdiğiniz kıyafetlerde gizli olduğunu yazıyor. İşte gardırobunuza göre seçmeniz gereken kokular:

Smokin giymeyi sevenler; karşı cinsin sınırlarına geçmekten çekinmeyen, özgüvenli kadınlar. ve bu özgüven, onlara son derece seksi bir hava katar. Aynı şey kokular için de geçerli. İçlerinde birkaç çiçeksi nota barındıran ama ağırlıklı olarak erkeksi ve odunsu notalar içeren parfümleri tercih edin.

PODYUM ETKİSİ...

Podyumlarda karşımıza çıkan çilek, böğürtlen ve mürdüm eriği renkleri; bu sezona ait birçok yeni parfümün meyvemsi notalarıyla uyum içinde. Renkli kıyafetler nasıl kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyorlarsa, parfüm dünyasındaki izdüşümleri de benzer bir etki yaratır.

Gardırobunuz çiçek desenli parçalarla doluysa; size en çok çiçeksi kokular yakışır. Tercihiniz; gardenya ve gül gibi çiçek notalarının bulunduğu bir koku olmalı.

Modadaki lüks hippi tarzı; baharat ve tütsü gibi eklektik notalardan oluşan parfümlerle karşımıza çıkıyor.

Gösterişli elbiselerin kokulardaki izdüşümü ise; odunsu ve baharatlı notaların yasemin ve gül gibi zengin çiçeklerle karışımıdır.

PARFÜM NASIL KULLANILIR?

Parfümü bileklerinize ve boynunuza sıkın. Parfüm sürmek için en doğru yerlerden biri de dizlerdir çünkü koku yukarılara doğru çıkacaktır. Ayrıca eğer kokuya karşı hassassanız, sıktığınızda sizi rahatsız etmeyecektir. n Birçok parfümün vücut kremi ve pudrası mevcut. Parfümü sürmeden önce bunlardan birini kullanın. Bu, parfümün güzelliğini ortaya çıkarır ve koku daha kalıcı olur.

ALIŞVERİŞ SIRLARI

Parfüm sıkmayın: Alışverişe çıkmadan önce parfüm veya parfümlü krem sürmeyin. Yoksa denediğiniz parfümü tam olarak algılayamazsınız.

Bir uzmana danışın: Parfüm bölümündeki satış elemanları, doğru soruları sormak için eğitilmişlerdir. Yaşam tarzınızı öğrendikten sonra, sizi en doğru seçeneklere yönlendireceklerdir.

Üzerinize sıkın: Tıpkı kıyafetler gibi parfümü de üzerinizde denemelisiniz. Üzerinize bir veya iki koku sıkıp bir saat kadar alışveriş yapın. Çünkü parfüm cilt üzerinde değişir ve tam kokusu bu süre içinde ortaya çıkar. Eğer hala karar veremediyseniz, bir test ürünü isteyin ve eve götürün.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin En Doğru Parfümü Stilinize Göre Seçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement